Biografie

Hallo beste bezoeker,

Welkom op mijn website. Mijn naam is Tania, ik ben geboren in 1965 en al mijn hele leven creatief bezig . Het tekenen en schilderen zat er al van kleins af in en mijn grote droom werd eindelijk bewaarheid toen ik na lang zagen de kunstrichting in de humaniora mocht volgen (mijn leraars zagen me liever de richting vertaler/ tolk kiezen.)

Ik was enorm blij, een paar maanden later was de droom voorbij, de familie emigreerde naar Spanje en ik moest het Horeca vak leren. Het bloed bleef kriebelen en via via kwam ik in contact met een dansschool waar men klassieke Flamenco onderricht gaf, ik was meteen verkocht en na enkele jaren werd ik goed genoeg bevonden om me , als enige buitenlandse, aan te sluiten bij de  kern die de school vertegenwoordigde op allerhande festivals. Ik moest nu wel 5 keer per week trainen. Het schilderen en tekenen geraakte wat op de achtergrond.

Wat later leerde ik mijn man kennen en we besloten terug naar België te komen en hier ons leven op te bouwen. Ik ging meteen op zoek naar Flamencoklassen maar die had je toen alleen in Antwerpen, best jammer maar de tekenhobby werd weer opgenomen. In ‘94 werd ik moeder van een tweeling en alle aandacht en vooral tijd, ging gedurende die eerste jaren naar hen, ondertussen was ik radioamateur geworden, met een bestuursfunctie en ook daar sloop veel tijd in. Maar toch, er ontbrak nog steeds iets. In de zomer van 2004 ging ik op zoek in de Bib, probeerde vanalles uit, tot ik toevallig een boetseerboekje in handen kreeg. De eerste pop was wel redelijk geslaagd maar geen lang leven beschoren, ze viel gewoon uit elkaar door de slechte klei. Na wat omzwervingen op het net en een ander type van zelfhardende klei, kom ik nu tot aanvaardbare resultaten en ik ben best tevreden over mijn creaties, telkens weer leg ik voor mezelf de lat hoger, ik leer het mezelf aan door verschillende technieken te combineren en dat lukt aardig, zo leer ik heel wat uit de fouten die ik maak en is de vreugde des te groter wanneer het resultaat de volgende keer weer beter is.

Een citaat van Anne Lodewijks is hier helemaal van toepassing: “Je laatste werk blijft altijd je beste werk en je nieuwe werk wordt altijd weer beter dan je laatste werk!"

Ik hoop dat het lezen van dit stukje andere mensen ertoe kan aanzetten om niet op te geven na een mislukte poging, het poppenmaken is een leuke vrijetijdsbesteding, jammer dat ik daar niet eerder achtergekomen ben.

e-mail: fantasie-art

Copyright Petré Tania, © 2005-2016