ANDROID – 18/11/2019

WAAR IS MIJN AUTO GEPARKEERD ?

 

Het gebeurt iedereen wel eens. Je komt in een stadje aan, parkeert je wagen en gaat op stap….. straatje in straatje uit.

’s Avonds weet je helemaal niet meer waar je wagen staat.

Dankzij de komst van de verbeterde gps-functies in je smartphone en de hulp van Google Maps is dit voortaan verleden tijd.

Je kan je auto steeds terugvinden door Google Maps op de hoogte te brengen van zodra je je auto ergens geparkeerd hebt.

Je tikt hiervoor in Google Maps op het blauwe bolletje dat je locatie aangeeft en daar kies je voor Instellen als parkeerplek.

 

 

Om je parkeerplaats achteraf terug te vinden kan je best eerst de kaart uitzoomen tot je kan zien waar je wagen staat. Google Maps geeft dit aan met de tekst: In de buurt geparkeerd. Wanneer je op deze tekst tikt dan kan je de wandelroute naar je wagen laten weergeven.

 

(Bron: FVG)

 

—————————————————————————————————————————

WINDOWS 10 – 11/11/2019

WINDOWS SEARCH, GROTE SCHIJF- EN GEHEUGENVERSLINDER

 

Windows Search is het achterliggende programma dat jouw harde schijf kan doorzoeken na het ingeven van een zoekopdracht.

 

Afbeeldingsresultaat voor csearcher

 

Windows Search probeert altijd de nieuwste bestanden paraat te hebben voor het geval je iets wil opzoeken. Dat doet Windows door op de achtergrond de pc constant te onderzoeken en de resultaten in tabellen op te slaan. We noemen dit het indexeren.

In een standaard installatie staat dat indexeren aan voor elk van je schijven en dit puur voor een beetje tijdwinst bij een zoekopdracht.

De andere kant van de medaille is wel een tragere computer en heel veel plaatsverlies op je schijven om die tabellen op te slaan.

Om deze laatste redenen zal ik steeds aan gebruikers aanraden om de indexering voor al je schijven uit te zetten. Bij een nieuwe computer gaat dit heel snel maar bij een toestel dat al een tijdje in gebruik is kan het een hele tijd in beslag nemen om de uitschakeling uit te voeren.

Bij een uitgeschakelde indexering zou in theorie het zoeken naar bestanden trager moeten verlopen. In praktijk is daar echter weinig van te merken.

 

Zo schakel je het automatisch indexeren uit:

·         Klik in de statusbalk op het vergrootglas en typ: services.msc

·         Je krijgt nu een lijst van alle ‘services’. Deze lijst staat op alfabetische volgorde.

·         Blader door de lijst tot bij: Windows Search en dubbelklik hierop

·         Er verschijnt een nieuw venster

·         Wijzig hier het ‘Opstarttype’ in: Uitgeschakeld.

·         Klik bij ‘Status van de service’ op de knop: Stoppen

·         Bevestig met de knop: OK

·         Klik rechtsboven op het kruisje om ook het hoofdvenster te sluiten.

 

Wil je nu toch nog snel kunnen zoeken dan is er een prachtige tool beschikbaar. Het gratis en portable programma CSearcher kan zonder indexeren bestanden ook razendsnel terugvinden en heeft daarnaast nog heel veel extra mogelijkheden.

 

Afbeeldingsresultaat voor csearcher

 

In onze programmabibliotheek vind je het programma samen met de nodige info.

U kan het programma ook zelf downloaden via onderstaande link.

https://www.hnsoft.pt/Downloads_CSearcher

 

(Bron: FVG)

 

—————————————————————————————————————————

TIP ΰ ANDROID – 06/11/2019

TELEFOONNUMMERS BLOKKEREN

 

Ontvang je vervelende sms’jes, telefoontjes of WhatsApp-berichtjes dan is het goed om weten dat je bij deze apps de mogelijkheid hebt om bepaalde nummers te blokkeren zodat die u niet meer kunnen lastigvallen.

Je gebruikt hiervoor de app zelf.

Voor WhatsApp ga je hiervoor naar de Instellingen via de drie puntjes rechts bovenaan. Hier kies je voor Meer en dan voor Blokkeren.

 

 

In de twee andere gevallen gebruik je de Telefoon-app en ga je op dezelfde manier naar de Instellingen en ook hier is de optie Geblokkeerde nummers terug te vinden.

 

(Bron: FVG)

 

—————————————————————————————————————————

Oudere artikels kan u op onze website raadplegen via Publicaties >> Archief Nieuwsflashes

—————————————————————————————————————————