Geschiedenis


Start
Bestuur
Activiteiten
Contact
Foto's
Geschiedenis
Route

 

Het feestkomitee Mespelare werd gesticht in 1965 door toenmalige burgemeester Herman Van den Hooff.

 

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de ter ziele gegane september-kermis nieuw leven in te blazen.  Mede door het inrichten van het burgemeesterbal slaagde het daarin wonderwel.
Spoedig werden ook allerlei randactiviteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse volkspelen, St. Maartenfeest, …  
Het feestkomitee kende een periode van grote bloei.  Zo werden voor het burgemeesterbal, dat het feestkomitee van dan af organiseerde, meer toegangskaartjes verkocht dan er Mespelaarse inwoners waren.

 

De fusie van gemeenten was nefast voor het verenigingsleven en ook het feestkomitee ontsnapte hier niet aan.
Na de fusie met Dendermonde geraakte het feestkomitee wat in ademnood.  Het succesvolle antwoord hierop was de organisatie van “Een dagje dorp te Mespelare” een oude ambachtenmarkt die een grote weerklank kent in de wijde regio en jaarlijks op de 2de zondag van juni duizenden dagjesmensen naar ons kleine maar mooie dorpje lokt.

Ook buiten de ambachten en de septemberkermis zorgt het feestkomitee voor een brede waaier van activiteiten nl: de jaarlijkse gezinsquiz, de paaseierenworp, voordrachten door bekende Vlamingen, jaarlijkse mosselsouper, kerstconcert, cyclocross wedstrijd, bedeling kerstpakketjes aan 65+,  tentoonstelling van plaatselijke kunstenaars,  enz.

 

Ook bij de renovatie van centrum “De Mespel” heeft het feestkomitee een belangrijke bijdrage geleverd.  Kortom het feestkomitee is één der basispijlers van het Mespelaarse vereningsleven.

Feestkomitee Mespelare

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan bart.veldeman@telenet.be.
Laatst bijgewerkt: 19 oktober 2006