START
ROUTES
ZOEKEN
LINKS
AGENDA
.

Bois de Ligneroute

21 km Edingen(Hoves), Silly, Bois de Ligne

De tocht loopt over landelijke wegen op het grondgebied van Edingen en Silly, op de grens tussen het Vlaamse Pajottenland en het Waalse Pays des Collines. Een typisch landbouwgebied met hoeven, kapelletjes, kerken, weiden, boomgaarden en kleine stille dorpjes. Dat alles in een heuvelachtig landschap en een parcours door het Bois de Ligne. Een aanrader voor genieters! Klik hier voor een kaartje.

We vertrekken aan de St-Mauritskerk van Hoves, een deelgemeente van Edingen. In de kerk bevinden zich 150 kronen, die door pelgrims werden opgezet om hoofdpijn te bestrijden. We volgen de grote weg een stukje richting Edingen (met de rug naar de kerk is dit LA). Na 100 m LA (wegwijzer 'Labliau') Rue de Labliau, volg deze weg tot aan de schuine T, waar je opnieuw LA neemt. Je komt zo in het dorp Labliau. Volg tot aan het eerste kruispunt buiten het dorp (kapelletje aan rechterzijde), ga RA over het beekje de Marc en blijf volgen tot het kruispunt met wegwijzer St-Marcoult (aan hoeve met rode kapel in gevel), ga hier LA-Rue de St-Marcoult. Volgen tot St-Marcoult, in het dorp kom je langs een grote kapel, aan de rechterkant van de weg. Aan de splitsing, in een scherpe bocht, buiten het dorp gaan we RD, richting bos (Chemin des Ronds).
Blijf het asfaltwegje door het bos volgen, ongeveer halfweg vindt je een pic-nic gelegenheid. Aan het einde de grote baan Soignes-Lessines voorzichtig oversteken. Kasteel Obert de Thieusies We volgen het kleine wegje aan de overzijde (wegwijzer Fouleng). Bij de eerste kruising LA (wegwijzer Fouleng/Thoricourt). Blijf deze weg volgen, aan de afslag naar Fouleng RD naar de Rue de Silly, draai dan in een hoek van 90 rechtsweg, rond het kasteel Obert de Thieusies, sinds 1774 eigendom van de familie Obert. Volg de weg, afgezet met mooie arduinen stenen, tot in het dorp Thoricourt.
Hier nemen we LA-Rue D'Horrues, en aan het volgende kruispunt (links boerderij met kapelletje) opnieuw LA-Rue du Noir Jambon (voorzichtig, drukke baan). Noir Jambon verwijst naar Franse soldaten die hier op 23 augustus 1693 een varken doodden bij de herberg, de ham werd te hard geroosterd zodat deze verbrandde. Dwars opnieuw de grote weg en volg richting Graty. In Graty ga je even voorbij een bushalte en net voor het rode huis nr 57 LA-Rue de Meunier. Blijf dit wegje volgen tot het einde, dan RA tot aan de splitsing ter hoogte van een kapel. Aan de kapel LA-Boslaan, RD-Lekkernijstraat tot T (aan linkerzijde een fel rood kapelletje), hier RA fietsen. Aan het volgende kruispunt RA-Milststraat. Volg deze weg in een scherpe bocht naar rechts, gevolgd door een bocht naar links, tot T, hier LA-Kwadestraat. Volg de Kwadestraat ten einde, op het kruispunt met de grotere baan RA (wegje voor je is een veldweg, rechts van de grotere baan zie je een bord Hoves/Silly). Volg deze weg tot aan de grote steenweg (Rue de Labliau), ga hier RA tot aan ons vertrekpunt, de kerk van Hoves.

START
ROUTES
ZOEKEN
LINKS
AGENDA