START
ROUTES
ZOEKEN
LINKS
AGENDA
.

Fietsen op het Laakdal-Pad in LaakdalHet LAAKDAL-PAD is een ideaal gezinspad. Het is 32 km en je doet de grenzen van Laakdal over rustige wegen, waarvan slechts een klein gedeelte niet verhard is (kiezel). Drukke wegen worden steeds recht overgestoken.

Het LAAKDAL-PAD is aangegeven met een zeshoekig bord, waarin de blauwe letter 'L' te lezen is. De pijl erin duidt de richting aan die het pad volgt. Soms loopt het Laakdalpad samen met het Monumentenpad. Dan staat er rechts van de blauwe L een rode M bij het bord. Het Monumentenpad volgt het Laakdalpad, maar doet de dorpscentra aan om de monumenten in Laakdal te tonen.

Het LAAKDAL-PAD is een initiatief van de Bond van Grote en van Jonge Gezinnen afd. Vorst-Kempen. Op 11 juni '89 werd het ingereden.


Fietsen op het Laakdal-Pad in LaakdalHet Laakdalpad vertrekt aan de Sint-Gertrudiskerk in Vorst-Centrum. Rijd richting Markt en neem de eerste weg rechts (Veldstraat). Steek de nieuwe baan over! Blijf rechtdoor fietsen. De weg versmalt. Vanaf hier is de Veldstraat autovrij. (De streek rechts wordt De Hutten genoemd, Vroeger woonden er de knechten van de Heren van Tergaelen. De Veldstraat zou een Heirbaan gewwest zijn.)

Je volgt de Lindestraat. (Links zie je de sportvelden van De VLOED).
Fiets rechtdoor (versmald paadje), rijdt om het kerkhof. Steek nu de Geelsebaan over, zo ben je op de Heuvels. Steek dan de Meerlaerstraat over. Je bent op Verboekt. Aan je rechterzijde zie je het kasteel van Schollaer. (Buitenverblijf van de familie Schollaer, waarvan Frans Eerste Minister was (1908-1911). Het wegje rechts achter het kasteel leidt ons langs de tennisterreinen, het kleuterschooltje van Verboekt en het kapelletje van Schollaer.
Einde kiezel rechts, steek het kruispunt rechtover. Aan je rechterzijde heb je de E313. Wij volgen tot de Meerhoutstraat. Rechts de brug onder en dan links het fietspad op. Rechts is een industrieterrein met de fabriek EXXON. Einde weg tweemaal oppassen. Steek de Geelsebaan over en dan onmiddellijk terug oversteken. Zo kom je op het fietspad. Draai de eerste weg links (Veedijk op). Rechts zie je het kapelletje van St.-Niklaas.
Steek links de brug van de autostrade over. Dan rechts aanhouden. Volg Achter de Bergen. Steek de Nieuwe Baan recht over en blijf Achter de Bergen volgen. Bergstraat links en onmiddellijk rechts (Sint-Jozefstraat). Steek de Oude Vorstse weg over naar Rundershoek. (Hier kan je rechts naar de speeltuin aan de Smallestraat).
Wij volgen Rundershoek. aan Ham linksaf (Ham was vroeger een onafhankelijke gemeente waarvan het kapelletje van de O.L.Vrouw Van de Zeven WeeŽn nog getuigt).
Steek de steenweg op Veerle over naar Poeleinde. Even links Schuurstraat en onmiddellijk rechts Trichelhoek op. Links St.-Bavostraat met aan de rechterzijde St.-Bavokapel. Terug op Trichelhoek links dan kom je op Blaardonk. Je fietst over de Grote Laak. Steek de Grote Steenweg over. Links het fietspad op en rechts de Varendonksebaan in. (Het gebouw rechts was vroeger het gemeentehuis van Varendonk). Houd rechts aan tot de Herseltseweg links. Draai rechts de Peirenstraat in (kiezel) tot de Rode-Laakstraat - rechts. Je fietst over de Rode Laak. De Zandstraat links oprijden. U zal links de school van Veerle-Heide en rechts het buurthuis en de kerk St.-Jozef Werkman zien.
Fiets tot het kruispunt met de Lakstraat. Rechts en onmiddellijk terug links. Zo fiets je langs het voetbalterrein 'De Ware Vrienden'. U fietst op 'Huyten' tot de Averboodsebaan. Steek deze over en houdt de Oude Diestersebaan links aan. Steek de Diestsebaan over. U bent op Vossenberg, die U rechts volgt. De Tessenderloseweg neemt u links en onmiddellijk terug rechts. Nu volgt u de Rauwstraat. U zal rechts voetbalterrein aangegeven zien en ook fietst u langs de watertoren. De rivier aan je rechterkant is de Grote Laak. Draai rechts de Grote Laak over. Deze weg is Steenbergen. (De naam zou ontleend zijn aan vondsten tot de Middeleeuwen).
Wij draaien de eerste weg rechts en komen op de Veldstraat.

Hier eindigt onze fietsroute.

Wij hopen dat U ervan genoten hebt.

START
ROUTES
ZOEKEN
LINKS
AGENDA