Fietsroutes op het net

START
ROUTES
ZOEKEN
LINKS
AGENDA
.

Links naar nog meer fietsplezier

BELGIE

NIEUW! GPS-routes in BelgiŽ: Philippe startte een pagina met GPS-routes, weliswaar nog onder constructie, toch zijn er reeds enkele terug te vinden. De bestanden kunnen afgehaald worden van Philippe's site en ingevoerd in je GPS-toestel. Voor meer info, blader eens door de "links" van Philippe.
Fietsvlaanderen is een initiatief van de Vlaamse Overheid, gericht aan recreatieve en woon-werkfietsers. Het woord fiets staat centraal op deze site: de fiets die bijdraagt tot de leefbaarheid van onze samenleving, het milieu spaart, het mobiliteitsprobleem helpt oplossen, de fiets als recreatiemiddel, als sport,...
Landelijke Fietsroutes Vlaanderen brengt het antwoord op de ons meest gestelde vraag: "Hoe fiets ik van punt A naar punt B langs rustige, veilige wegen?"
Fietsen moet kunnen: een driemaandelijks magazine met volledig beschreven fietsroutes, getest en goedgekeurd door de redactie. Verschillende fietsroutes worden ook online gepubliceerd. Zeker even langsfietsen!
Fietsen langs Belgische waterwegen: de Amerikaan Dan Gamber fietste langs zowat elke waterweg die BelgiŽ rijk is en zette zijn gedetailleerde routebeschrijvingen online. Een titanenwerk! (only English)
Onze-Vlaamse-Regio: hier vind je links naar fietsroutes, bekijk echter ook eens de andere pagina's. Het is beslist de moeite waard!
Velomobile: de Vlaamse site voor de recreatieve fietser, genieter van de natuur aan een rustig tempo, ook in gezinsverband.
De Nationale Fietsersbond verdedigt de belangen van de fietser bij de verschillende overheden. De Fietsroutepagina steunt dan ook ten volle de eisen van de Fietsersbond!
Flanderstourist wordt HET naslagwerk voor toerisme in de provincie West-Vlaanderen en uiteraard horen daar fietsroutes bij!
Cafť Leireken is het vertrekpunt van vele fiets- en wandelroutes in de omgeving van Steenhuffel-Londerzeel.
Bed&Breakfast Refuge Lindenhof is een gedroomde pleisterplaats voor fietsers op doorreis en de ideale uitvalsbasis om Vlaanderen te verkennen vanop de fiets!
Www.cyclingnews.be.tf brengt het laatste nieuws, uitslagen, kalender, ploegen, renners en nog veel meer over wielrennen!
Fietsenzaak Raf Zwerts, St-Truidensteenweg 526 , 3500 St-Lambrechts-Herk (Hasselt), voor alle soorten fietsen en aanverwante benodigdheden.
Eurotrips.be is een databank met kant-en-klare trips. Informatief, inspirerend en niet commercieel. Ook fietsroutes komen ruim aan bod in hun arrangementen!
F'ietsanders brengt fietsarrangementen, dagtochten en fietsenverhuur in het krekengebied van het Meetjesland.
Bij Bike4sale kan je terecht voor het gratis aanbieden van zoekertjes voor alles wat fietsen, onderdelen en bijhorigheden betreft.

NEDERLAND

Fietsen in Nederland en BelgiŽ brengt meer dan 400 fietsroutes in Nederland, BelgiŽ en wereldwijd met volledige beschrijving. Verder vind je o.a. een actuele fietsagenda met georganiseerde fietstochten en een overzicht van fietsenzaken. Veel fietsplezier!
SaÔmah maakte een zeer mooie pagina met meer dan 200 fietsroutes in Nederland. Prachtig SaÔmah!
'Trouw' fietsroutes: het dagblad Trouw brengt reeds vele jaren fietsroutes voor zijn lezers, de volledige databank werd online geplaatst. In het nieuw geopende scherm klik je op 'Fietstochten', maak je keuze op de kaart van Nederland en je krijgt een routebeschrijving, een routekaart en een gedetailleerd wegwijzergedeelte. Heerlijk!
Paul Swaters brengt een zeventigtal eigen fietsroutes met start vanuit Lonneker, Boekelo en De Haarmuhle. Fietsen maar!

Mountainbikeroutes

Belgische routes kant en klaar om te rijden.
Nederlandse routes fietsklaar!

Nuttige links

Stratenplanner: om het opzoeken van de startplaats van een route te vergemakkelijken, kan je een stratenplanner gebruiken. Routenet geniet onze voorkeur omwille van zijn uitgebreide mogelijkheden, je kan de locatie van een adres opzoeken, de te volgen route tussen twee adressen laten weergeven en beschrijven, je kan zelfs van elke afslag een afzonderlijk kaartje bekijken. Bovendien in het Nederlands! Uiteraard zijn er ook vele andere goede routeplanners.
Antivir, AVG6.0, en Virus Catcher zijn volwaardige gratis antivirusprogramma's met gratis bijwerkingen telkens er nieuwe virussen verschijnen. Er is dus geen enkele reden meer om dagelijks onze postbus, weliswaar onbewust, te overspoelen met akelige beestjes! Wij danken je voor je medewerking!

START
ROUTES
ZOEKEN
LINKS
AGENDA