START
ROUTES
ZOEKEN
LINKS
AGENDA
.

Moerkantheide fietstour

25/42 km Essen, Kalmthout.

Een tocht door het heide- en grensparkgebied, met gebruik van het knooppuntennetwerk Antwerpse Kempen. Een fietskaart van dit knooppuntennetwerk is verkrijgbaar bij http://www.fietskaarten.nl

Een uitstekend vertrekpunt voor de Moerkantheide fietstour is zonder twijfel Vakantiehoeve - Hotel Moerkantheide. Van hieruit vertrekt men rechts het erf af. Dan 1ste straat RA tot aan het rond punt, hier bevindt zich knooppunt 22 van het fietsknooppuntennetwerk Antwerpse Kempen. Volg de bewegwijzering naar achtereenvolgens knooppunt 23, 24 en 89, en rij door Grenspark De Zoom - Kalmtoutse Heide naar knooppunt 80. Een zijsprongetje naar de uitkijktoren van het arboretum en natuureducatief centrum "De Vroente", waar vele wandelingen mogelijk zijn, is beslist de moeite waard. Volg hiervoor richting knooppunt 25 en bijna tot 81. Keer daarna langs zelfde weg terug naar knooppunt 80.

Vervolgens fiets je naar knooppunt 70, waarbij een bezoek aan de Bakkersmolen ten zeerste aanbevolen is. Naast een bezoek aan het stoommachine- en bakkerijmuseum kan je hier ook van een verfrissing genieten. Vervolg de route naar knooppunt 58.

Hier kan men kiezen voor de korte route terug naar Moerkantheide langs knooppunt 59 naar 22 en terug eindigen zoals vertokken. Deze verkorte route bedraagt ongeveer 25 km.

Kiest men echter voor de volledige route van 42 km, dan kan men vanaf knooppunt 58 naar 57 en 07 rijden. Je rijdt dan langs natuurgebied de Maatjes, een moerassig gebied ontstaan door de turfstekerij. Via knooppunten 08 en 53 rijdt men voorbij minigolf de Bosrust naar achtereenvolgens knooppunten 52, 55, 29, 22 en zo verder terug naar het beginpunt van de fietsroute: bij Vakantiehoevehotel MOERKANTHEIDE op de Moerkantsebaan 139 in ESSEN, BELGIE.
Fietsen staan hier voor logeerders gratis ter beschikking!
Tel: 0032 3 6673253 vanuit het buitenland, 03 6673253 vanuit BelgiŽ.

START
ROUTES
ZOEKEN
LINKS
AGENDA