Fifty One rockt 5000 euro bij mekaar

banner

Apetrots. Zo blikken Steven Van Vaerenbergh en Diederik Vertongen, respectievelijk protocolchef en voorzitter van Fifty One Club Aalst terug op het “Rocking down the Hogeweg-festival” van zondag. “Niet alleen omdat het een heel mooie middag was met veel volk, goeie muziek en een toffe ambiance”, aldus Steven Van Vaerenbergh. “Ook niet omdat het voor mij een gedroomde heropening van mijn vernieuwde winkel was, maar vooral omdat het evenement zorgde voor een heel mooie bijdrage aan begeleidingstehuis ter Muren in Erembodegem.”

De organisatoren van het festival wisten niet zo heel goed waar ze zich mochten aan verwachten toen het initiatief gelanceerd werd. De Fifty One Club organiseert normaalgezien jaarlijks een beer & burgers-bar op de Erembodegemse topdag, maar omdat die dit jaar niet kon plaatsvinden werd gezocht naar een alternatief. De heropening van de Hogeweg, wat zo goed als gepaard liep met de vernieuwing van de lokale AD Delhaize , leek daar het perfecte moment voor. En dat werd het ook. De animatie op de Hogeweg lokte flink wat bezoekers en een heel groot deel daarvan kwam ook langs bij de serviceclub op de parking van de supermarkt. Ze genoten er van een aantal mooie optredens met elk een stevige Erembodegemse insteek. Veertig jaar na hun vorige concert op lokale bodem, speelde de band Isopoda nog eens een thuismatch. Maar de klepper was niemand minder dan Willy Willy die als afsluiter zijn naam en faam helemaal waar maakte.

“Zo’n organisatie zorgt voor een memorabele dag in onze clubgeschiedenis. Dat we de dag zelf maar liefst 5000 euro kunnen schenken aan ter Muren, maakt al het voorbereidende werk en het noeste zweet van al onze clubleden die er bij waren, meer dan de moeite waard. Dergelijke dienst aan de gemeenschap blijft ons hoofddoel. En dus blikken we zeer tevreden terug.”, rondt voorzitter Diederik Vertongen af.

banner

Welkom op de website van Fifty One Aalst

Wij heten U van harte welkom op de website van Fifty One Club Aalst.

U zal bij het bezoek van onze website merken dat wij trots zijn, om meerdere redenen.

Fifty One Club Aalst is een serviceclub maar eigenlijk veel meer dan dat. Zelf spreken we liever over een vereniging, maar dan niet één van de vele verenigingen die ondertussen Aalst ook kent. Fifty One Club Aalst is een bijzonder warme groep van gelijkgestemde vrienden die zich bewust willen inzetten niet enkel voor elkaar maar ook voor de anderen. De meerwaarde van onze vereniging – eigenlijk een sterk team – ligt in de banden die over de jaren heen zijn gesmeed. Vriendschapsbanden. Wellicht dat de diversiteit tussen onze leden nog het meeste bijdraagt aan dit groepsgevoel: jong en oud, zelfstandige en bediende, actief of minder actief – het maakt voor ons niet uit. We zijn er voor elkaar en proberen vanuit deze sterke vriendschapsband dezelfde dynamiek uit te stralen naar onze zusterverenigingen en andere verenigingen die zich dagdagelijks inzetten voor een betere maatschappij.

Het doel van Fifty One Club Aalst is beter en bewuster leren omgaan met elkaar. Dit gebeurt sowieso tweemaal in de maand (met uitzondering van de zomermaanden). Persoonlijke contacten zijn belangrijk, zeker in de digitale en steeds sneller evoluerende wereld van vandaag.

Begrippen als achting en verdraagzaamheid voeren wij bijzonder hoog in ons vaandel.

Maar onze vereniging doet meer dan alleen maar elkaar steunen. Enig altruïsme is ons niet vreemd. Dit uit zich onder meer in de acties die wij ondernemen ter ondersteuning van goede doelen. Acties waar wij ons telkens met hart en ziel voor inzetten, vaak ook met de partners van onze leden. De topdag in Erembodegem, de uitstap naar de Zoo, onze kaas- en wijnavond zijn ondertussen begrippen geworden in Aalst en omgeving. Iets waar we ook terecht bijzonder fier op zijn.

Onze website heeft de betrachting U een overzicht te bieden van datgene wat we doen, wie we zijn en waar we voor staan. Niets meer niets minder.

We hopen in ieder geval dat we U op één van onze volgende evenementen kunnen ontmoeten. Het zou voor ons in ieder geval een waar genoegen zijn.

Wie zijn wij?

Kom meer te weten over wie we zijn als groep, organisatie en vrienden voor de gemeenschap

Lees meer

Leden

Een overzicht van onze leden kunt u hier vinden

Lees meer

Activiteiten

Als organisatie plannen wij iedere jaar verschillende activiteiten. Ontdek welke deze zijn!

Lees meer