Projecten

Projecten 2017 - 2018

Fifty One Aalst bijzonder gul in 2017 !
Voor Fifty One Club Aalst en “ter Muren” was 2017 een jaar om heel tevreden op terug te blikken.

Al in februari, tijdens de 800° S.V. van de Club, werden de bezoekers van “ter Muren” als centrum voor bijzondere jeugdzorg verrast door de schenking van een nieuwe auto. Maar daar werd later op het jaar nog een flinke schep bovenop gedaan door maar liefst 9.215 euro extra te kunnen schenken.

De eerste schijf van vijfduizend euro werd door de Aalsterse protocolchef Steven Van Vaerenbergh en zijn echtgenote Hilde al geschonken tijdens “Rocking down the Hogeweg” in Erembodegem in september. Op dat mini-festival op het terrein van de Ad Delhaize supermarkt van Steven en Hilde speelden die dag een diverse artiesten ten dans, maar zetten vooral quasi alle Aalsterse Fifty One Club-leden hun beste beentje voor om “ter Muren” te steunen en lukte het om die dag meer dan negenduizend euro in te zamelen.

Dat bedrag werd integraal aan Marc Laureys, coördinator contextbegeleiding van “ter Muren”, overhandigd tijdens een uiteenzetting over een aantal van hun projecten aan de Aalsterse clubleden. Projecten die gaan over de opvang, maar vooral begeleiding van meerderjarigen die het moeilijk hebben om hun eerste stappen in het zelfstandige leven te zetten (’t Schurend Scharniertje) en initiatieven om bewoners van het centrum aan het werk te zetten en zo een link te zoeken met hun omgeving.

“What a day”, klonk het bij Diederik Vertongen, voorzitter FOC Aalst, op de evaluatievergadering na het festival. Een overweldigd gevoel dat bijgetreden werd door Patrick Van Den Berghe, verantwoordelijke voor de Dienst aan de Gemeenschap. “Dat we samen met François Thoen als VW-concessiehouder die auto konden schenken, was al heel bijzonder. Dit is nu echt veel meer dan we zelf hadden durven verwachten.”

“Samen met onze uitstap naar Planckendael met ongeveer veertig mensen en de schenking van een fornuis-ovencombinatie van om en bij de 3.000 euro aan vzw ’t Nest, een naschoolse opvang van kinderen uit probleemgezinnen, zorgt dat allemaal voor een heel mooi jaar om op terug te blikken.

Onze club is bijzonder trots op wat ook dit jaar gerealiseerd werd. Het toont heel duidelijk aan dat onze Dienst aan de Gemeenschap overduidelijk één van onze absolute prioriteiten is.”

Sociaal project 2016

Rolstoelen gesponsort door Fifty-One Aalst aan VZW Plus. Meer informatie kunt u vinden in onderstaande folder.
Folder deel 1
Folder deel 2

Goede doel projecten 2016

 • Organisatie voor bijzonder jeugdzorg “Ter Muren“
  Fifty-One Aalst

  Een Serviceclub met het hart op de juiste plaats

  Sinds het ontstaan van onze club staat het steunen van goede doelen op de eerste plaats. Gedurende die jaren hebben wij als club steeds gekozen om lokale projecten een hart onder de riem te steken.

  Wij kunnen dit mogelijk maken door evenementen te organiseren en de ingezamelde fondsen dan te gebruiken voor de projecten die wij willen steunen. In het werkingsjaar 2016, onder leiding van toenmalig Voorzitter Hugo Demarey hebben we via 4 geslaagde activiteiten voldoende fondsen ingezameld om het tehuis Termuren uit Erembodegem te steunen. Al vele jaren steunen wij dit tehuis dat instaat voor de begeleiding van jongeren in het kader van de Bijzondere jeugdzorg.

  Samen met de verantwoordelijke voor de dienst aan de gemeenschap Steven Van Vaerenbergh, past-voorzitter Hugo Demarey en Leo Coppens ( computerwinkel Coppens-Hoffman, Leopoldlaan 84, 9300 Aalst ) zijn we erin geslaagd om niet minder dan 22 pc’s voor een totale waarde van 6000 euro te schenken aan tehuis Termuren. Dit om de begeleiding en ondersteuning van deze jongeren in de verschillende leefgroepen van het tehuis te ondersteunen, de huistaakbegeleiding en de remediëring in het oogpunt van de orthopedagogiek beter te kunnen opvolgen.

  De directeur Stefaan Kaesteker en coördinator van de verschillende leefgroepen Marc Laureys waren bijzonder opgetogen en dankbaar voor deze zeer grote donatie en levering van de performante toestellen. Zij hebben ons verzekerd dat ze een zeer grote meerwaarde betekenen voor de jongeren en zullen bijdragen tot hun verder ontwikkeling.

  Als Voorzitter 2016 wens ik via deze mijn uitzonderlijke dank te betuigen aan Hugo Demarey voor zijn tomeloze inzet als voorzitter 2015. Aan Steven Van Vaerenbergh die als verantwoordelijke voor de dienst aan de gemeenschap steeds waardevolle goede doelen weet te kiezen en de contacten bijzonder goed onderhoud, ook aan Leo Coppens die als onderhandelaar met de leveranciers voor deze donatie een prachtig resultaat heeft kunnen bekomen.

  Ook bedankt aan alle leden die meegewerkt hebben aan de verschillende activiteiten in de vorige jaren, dit jaar en dat nog ongetwijfeld vele jaren zullen blijven doen.

  Bram Dauwe
  Voorzitter Fifty-One Aast 2016.
 • Basisschool Park in Aalst
  Indien u meer informatie wenst over bovenstaand project kunt u alvast eens volgende presentatie doornemen.
  Basisschool Park in Aalst