Astrologische Horoscoop


Sterrenbeeld Leeuw

De Leeuw


Symbool


Period

EigenschappenBeschrijving


Kleur

Element

Planeet

Oppositie

Biochemisch Zout

Indiaans Teken

Chinees Teken

Metaal

Mineraal

Kruiden

Boom, Heester


Tarotkaart

Bekende Leeuwen

Astrologisch Symbool
23 juli - 22 augustus

Positief:
Krachtige persoonlijkheid, warm en hartelijk, vriendelijk, waardig, hulpvaardig en royaal, geliefd bij de medemensen, moedig, nobel, speels, temperamentvol, dingen groot opzetten en breed uitmeten, creatief, zet zijn ideeŽn om in concrete plannen, zelfbewust, stabiel en trouw, organisatietalent, hardwerkend en ijverig, schrikt niet van een uitdaging terug, de leeuw is koning, heer van de kudde, iemand met leidinggevende capaciteiten.

Negatief:
Gesteld op luxe, laat anderen graag het vuile werk opknappen, trots, ijdel, eist respect en opzien, grootmoedig, overdadig, hooghartig, heerszuchtig, speculatiezucht, egoÔstisch, soms gebrek aan respect voor de natuur en anderen.

De Leeuw gedraagt zich zelfbewust, charismatisch en wilskrachtig, maar plaatst zich graag op een troon. Leeuwen hebben namelijk graag respect maar ook aandacht en bewondering. Daar gaan ze van stralen. Ze hebben ook bijzondere leiderscapaciteiten en voelen zich het best bij eervol en creatief werk. De Leeuw heeft zelfvertrouwen en weet zichzelf te presenteren. De leeuw-man is een man van de wereld. Hij beseft dat hij een uniek wezen is met kwaliteiten die best getoond mogen worden. Hij is een voorbeeld. De Leeuw is over het algemeen warm en groothartig, edelmoedig, hoffelijk en amusant. Blijken van waardering worden door hem ruimschoots beloond.

De Leeuw als baby weet wat hij wil. Hij heeft geen piepstemmetje dat huilerig smeekt om een knuffel. Nee, hij weet snel hoe hij zijn stem moet gebruiken. Zodus geven ouders aan hem toe omdat zij hem anders niet rustig krijgen. Toch hemelen moeders dit Leeuw-kind op omdat hij braaf zijn papje opeet en gauw uit de luiers is. Een Baby-leeuw leert snel. En uit ongearticuleerde klanken vloeien snel welluidende zinnen. Een Baby-leeuw is een zonnetje in huis. Natuurlijk laat het Leeuw-kind zich opvoeden maar hij neemt alleen dat aan wat hem zelf goed en nuttig komt. Strengheid in opvoeden helpt niet, eerder verstandige argumenten kunnen hem overtuigen. Leeuw-kinderen willen vroeg de baas spelen. Wie dit niet erg vindt, kan de nieuwe ideeŽn en kattekwaad van een Leeuw-kind wel vinden. Voor een Leeuw-jongen betekent zijn moeder alles voor hem. Hij neemt het op voor de zwakken en beschermt hen. Op school wil een Leeuw-kind altijd uitblinken.

In de liefde en vooral het flirten is de Leeuw een echte ster. Een leeuw-man heeft vaak zijn eigen vrouwelijke fanclub! Helaas laat hij zich door de vrouwen te vaak inpakken en wordt hij misleid door elegantie en uiterlijke schoonheid. Leeuwen zijn onverbeterlijke optimisten en echte charmeurs. Zij zijn ingoede mensen die een vrouw de hemel op aarde kunnen schenken. Hij is een vurige minnaar die zijn vrouw daarin helemaal meesleurt. Hij houdt van kaarsen en is best wel romantisch. Toch is het voorspel bij hem niet uitgebreid. De Leeuw vraagt van zijn vrouw dat zij dag en nacht voor hem klaar staat. Zelf heeft een Leeuw de nodige bewegingsruimte nodig. Toch is hij een uiterst trouwe partner. Maar onthoudt wel: maak hem niet jaloers!

In materieel en sociaal opzicht staat de Leeuw voor de echte leider. Hij is een man van de wereld en gaat graag goed gekleed. Geld moet rollen en op zakelijk vlak durft hij uitdagingen aan te gaan. Hij werkt doelgericht en investeert financieel. Soms raakt hij daardoor in de schulden. Maar de Leeuw is een doorzetter en harde werker. Hij streeft topprestaties na en werkt zelfs over. En ondanks die voortdurende inspanningen, weet hij toch nog te genieten van het leven. Beroepen die bij de Leeuw horen zijn: verkoper (het liefst in luxe artikelen), popmusicus, leider in sport en spel, beroepen in de amusementssector en omgaan met kinderen, parlement- en regeringslid, huisarts en de leading manager.

Over hun gezondheid denken Leeuwen er gewoon niet aan zichzelf in acht te nemen. De meeste Leeuwen gedragen zich in hun omgeving als echte krachtpatsers. Ze bezitten inderdaad een ijzeren gestel, maar de manier waarop ze met hun lichaam omspringen, doet er geen goed aan. Ze werken te graag over en dit vergt te veel van hun bloedsomloop. Voortdurende topprestaties hebben vroeg of laat hun prijs. Maar Leeuwen hebben ook de neiging om met volle teugen van het leven te genieten. Ze kennen noch paal, noch perk. Op zoín manier plegen ze roofbouw op hun eigen lichaam. Vooral het hart heeft het zwaar te verduren. Leeuwen die op de carriŤre-ladder zijn blijven hangen, lijden maar al te vaak aan de managersziekte. Vaak worden bij Leeuwen naast hart- en vaatziektes, ook beschadigingen van de tussenwervels vastgesteld omdat zij de spieren en de zenuwen voortdurend onder spanning houden. Hoe moeilijk het een Leeuw ook valt, toch zou het verstandig zijn om al vroeg pauzes in te lassen om zijn bloedsomloop door de juiste oefeningen weer in evenwicht te brengen en om zijn werk en de stress die daarmee gepaard gaat, te vergeten.

In de natuur staat de Leeuw voor warm en zonnig weer, warme streken en waardige, trotse dieren zoals de leeuw en de adelaar. De energie van een Leeuw manifesteert zich als we bezig zijn om onze eigen uniciteit te vinden. Eigenwaarde en zelfvertrouwen worden opgebouwd met deze energie. De Leeuw-energie brengt een speels, spontaan, warm en creatief van binnenuitkomend leiderschap. De negatieve kant van de Leeuw- energie is dat er teveel aandacht en erkenning wordt gevraagd en dat er een te grote waarde wordt toegekend aan materieel bezit.

Geel, Goud (optimist)

Vuur (temperamentvol)

Zon

Waterman

Magnesium, Fosfor, Chrysoberil (energie)

Steur

Tijger

Goud

Diamant (geluk), Bergkristal en Topaas (anti slapeloosheid & nervositeit)

Zonnebloem (geluk), Rozemarijn, Vanille en Heliotroop(geur)

Laurier (overwinning), Wijnrank, Granaatappel (liefde & vruchtbaarheid), Sinaasappel (lievelingskleur oranje)

De Kracht (wilskracht)

Madonna, Neil Amstrong, Napoleon Bonaparte, Robert Redford, Bill Clinton, Andy Warhol, Alfred Hitchcock, Jung en Mick Jagger.
Klik hier


©19.08.2004 by K. BERNAERDT-JACQUES email to : tamara.jacques@telenet.be