SLAGSCHADUWEN MAKEN

We maken een nieuw bestand aan ("Ctrl + N") en met het tekst gereedschap ("T") typen we een tekst. Deze tekst heeft geen schaduw en lijkt zeer plat te zijn. We gaan nu door middel van lagen een slagschaduw maken.
In het lagen-menu klikken we op de laag waaraan we de schaduw willen toevoegen, in dit geval dus de tekstlaag. Je krijgt dan dit resultaat. Maak een nieuwe laag aan en sleep die onder de tekstlaag waaraan je de schaduw wil toevoegen. Dubbelklik op de nieuwe laag en hernoem hem in bijv. 'kleine schaduw'
Zet de voorgrondkleur op zwart ("D"), vul de selectie ("Alt + backspace") en deselecteer ("Ctrl + D").
Nu gaan we de laag 'kleine schaduw' Gaussiaans vervagen ("Filter - Vervagen - Gaussiaans vervagen"). Stel de waarde in op 3-6 pixels. Daarna sleep je de laag op het 'nieuwe laag'-icoontje om een kopie te maken. Hernoem deze laag (kleine schaduw kopie) in 'grote schaduw'.
Deze laag gaan we opnieuw Gaussiaans vervagen, maar we nemen een groter aantal pixels (naar smaak, gebruik de voorbeeld functie). Je krijgt dan dit effect.
Vervolgens selecteren we de verplaats-tool ("V") en slepen de 'grote schaduw' een beetje naar beneden en naar rechts.
Tot slot kan je de kleurbedekking van de 'grote schaduw' aanpassen ("Laag - Laagstijl - Kleurbedekking") en dan krijg je volgend (eind)resultaat.

terug naar hoofdpagina