TECHNO STIPPEN

We maken eerst een een nieuw document ("Ctrl + N") met een witte achtergrond. Dan maken we een nieuwe laag ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N") aan waarop we een vorm of tekst aanbrengen.
Dan selecteren we de vorm of tekst ("Klik op de laag waarop de vorm/tekst staat met de Ctrl-toets ingehouden").
Nu hebben we het lagen/kanalen menu nodig ("Venster - Lagen" of "Venster - Kanalen). We gaan naar het kanalen tabblad en creŽren een nieuw kanaal (Alfa1).
We vullen de vorm of tekst met het emmertje ("G") en gebruiken wit om mee te vullen. We krijgen dan een negatief beeld van onze oorspronkelijke afbeelding.
We deselecteren de vorm of de tekst ("Selecteren - Deselecteren" of "Ctrl + D"). Dan vervagen we onze afbeelding (Filter - Vervagen - Gaussiaans vervagen). Ik heb hier gekozen voor 10 pixels.
Daarop passen we de halftoon-filter op toe ("Filter - Pixel - Kleur halftoon"). Je kan hier een beetje experimenteren met de verschillende waarden. Je ziet immers dadelijk het resultaat. Hier werd gebruikt : pixel 5, en voor de kanalen opeenvolgend : 150, 125, 90, 45.
Nu selecteren we het alfa-kanaal door erop te klikken met de Ctrl-toest ingedrukt en dan gaan we terug naar het tabblad van de lagen. Dan maken we een nieuwe laag aan onder de laag die de tekst of vorm bevat.
Nu kan je een kleur kiezen als voorgrond om daarna de 'techno stippen' een kleur te geven door deze de kleur van de voorgrondkleur te geven ("Bewerking - Vullen").

terug naar hoofdpagina