VERBRAND PAPIER

Maak een nieuw bestand aan met een transparante achtergrond ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N"). We nemen het tekst-gereedschap ("T") en typen een tekst. Met het rechthoekig selectiekader ("M") trekken we er een kader rond en we maken een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N") die we onder de tekstlaag plaatsen ("Laag - Ordenen - Naar achteren" of "Ctrl + ,") en die we met het emmertje ("G") in het wit vullen.
Daarna gebruiken we hierop het snelmasker ("Q").
We passen de spetters-filter toe ("Filter - Penseelstreek - Spetters") en gebruiken zowel voor straal als vloeiend als waarde 15. We heffen het snelmasker op ("Q").

Zet de voorgrondkleur op een bruine kleur. Dan gaan we de airbrush gebruiken ; we selecteren het penseel ("B") en stellen het in als airbrush met een puntgrootte van 35. Daarmee gaan we langs de randen van de selectie. We deselecteren de selectie ("Ctrl + D").

Om een echte papieren 'look' mee te geven aan de afbeelding, gaan we nog structuur meegeven aan de afbeelding ("Filter - Structuur - Structuurmaker"). In dit geval heb ik gekozen voor een canvas met een schaal van 100% en een reliŽf van 2.

terug naar hoofdpagina