MENUBALK 1

We openen een nieuw bestand ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. Selecteer als voorgrondkleur RGB 140, 177, 209. Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N") en teken met de afgeronde rechthoek ("U") een horizontale balk. Koppel nu het vectormasker los (klik op de ketting tussen je kleur en de vorm in het lagen-palet).
Nu beginnen we met laagstijlen aan te passen. Als eerste wijzigen we de 'bedekking verloop' ("Laag - Laagstijl - Bedekking verloop"). Als overvloeimodus kiezen we voor zwak licht met een dekking van 60%.
Dan gaan we een buitenkader toevoegen ("Laag - Laagstijl - Lijn"). Enkel de waarde van de kleur gaan we wijzigen ("dubbelklik op de standaardkleur") in RGB 144, 167, 199.
In onze vorm voegen we een binnenschaduw toe ("Laag - Laagstijl - Schaduw binnen"). Als overvloeimodus gebruiken we 'bedekken' en de kleur wijzigen we in wit (RGB 255, 255, 255). We selecteren een dekking van 65% onder een hoek van 90. De globale belichting schakelen we uit en de afstand wordt 10 pixels, de grootte 0.
De gloed binnen passen we ook nog even aan ("Laag - Laagstijl - Gloed binnen"). De overvloeimodus stellen we in op bleken met een dekking van 60%. Wijzig de kleur in RGB 223, 227, 246.
Om het geheel af te maken kunnen we ook nog een slagschaduw toevoegen ("Laag - Laagstijl - Slagschaduw"). Hier gebruikte ik de overvloeimodus 'normaal' onder een hoek van 135 met een afstand van 10 pixels.

terug naar hoofdpagina