TECHNO ACHTERGROND

We openen een nieuw bestand ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. We zetten de kleuren op zwart wit ("D") en wisselen die om ("X"). Pas eerst de wolken-filter ("Filter - Rendering - Wolken") toe en daarna de moza´ek-filter ("Filter - Pixel - Moza´ek") met een celgrootte van 10.
Nu gaan we dit radiaal vervagen ("Filter - Vervagen - Radiaal vaag"). Als hoeveelheid nemen we de waarde 20 en de beste kwaliteit in de zoom-methode. Daarop passen we reliŰf toe ("Filter - Stileer - ReliŰf"). We gebruiken een hoek van 135░ met een hoogte van 7 pixels en een hoeveelheid van 175%.
We accentueren de randen ("Filter - Penseelstreek - Geaccentueerde randen") en hanteren de standaardwaarden; de breedte van de rand op 2, de helderheid op 38 en de waarde 5 voor vloeiend.
Pas de contrastlijn-filter toe ("Filter - Stileer - Contrastlijn").
En maak het beeld negatief ("Afbeelding - Aanpassingen - Negatief" of "Ctrl + I").
Daarop passen we opnieuw het radiaal vervagen ("Filter - Vervagen - Radiaal vaag") toe met de vorige waarden, die werden immers bewaard. De hoeveelheid mag eventueel iets hoger (in dit voorbeeld op 30).
We passen de niveau's aan ("Afbeelding - Aanpassingen - Niveau's" of "Ctrl + L") en gebruiken als invoerniveau's 0, 1, 100.
Opnieuw radiaal vervagen ("Filter - Vervagen - Radiaal vaag") met de vorige waarden. Eventueel kan je nog wat spelen met helderheid en contrast ("Afbeelding - Aanpassingen - Helderheid/contrast").
We kunnen nu een kleurtje toevoegen door een nieuwe laag aan te maken ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N") en de laagstijl te wijzigen in kleur doordrukken als overvloeimodus ("Laag - Laagstijl - Opties voor overvloeien"). Dan kies je een kleur als voorgrondkleur en met het emmertje ("G") kan je dan die laag inkleuren.

PS : eender welk tussenstadium kan ook dienen uiteraard...


terug naar hoofdpagina