MENUBALK 2

We openen een nieuw bestand ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. We maken een nieuwe laag ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N") aan en tekenen met de afgeronde rechthoek ("U") een vorm zoals hiernaast (daartoe moet je misschien in de menubalk bovenaan de straal een beetje aanpassen, hier staat ie op 30 pixels).
We passen de algemene laagstijl aan ("Laag - Laagstijl - Opties voor overvloeien" of "rechts klikken op de laag en kiezen voor opties voor overvloeien") en wijzigen de dekking in 55%.
Dan gaan we de slagschaduw ("Laag - Laagstijl - Slagschaduw") instellen op een dekking van 50%. We gebruiken geen globale belichting en de afstand bedraagt 5 pixels.
Ook maken we een schaduw binnen aan ("Laag - Laagstijl - Schaduw binnen"). Als overvloeimodus gebruiken we 'vermenigvuldigen' met 50% dekking. We gebruiken geen globale belichting en de hoek bedraagt 120. De afstand stellen we in op 8 pixels en de grootte op 10 pixels.
Voor de gloed binnen ("Laag - Laagstijl - Gloed binnen") gebruiken we de overvloeimodus 'bedekken' met een dekking van 100% en een kleur RGB 103, 103, 103. Als techniek gebruiken we 'zachter', we kiezen voor rand en voor een inperking van 5% bij een grootte van 13 pixels.
Nog maar eens een laagstijl aanpassen; de 'schuine kant en rekif' ("Laag - Laagstijl - Schuine kant en relif"). Gebruik een diepte van 100% en een grootte van 7 pixels. Bij de schaduw gebruiken we geen globale belichting en de hoogte stellen we in op 70. Voor modus markeren gebruik je 'bedekken' met een dekking van 100%; voor de schaduwmodus gebruiken we kleur doordrukken met een dekking van 26%. De contour (n menu-item lager) stellen we in op anti-aliased met een bereik van 27%.
Als voorlaatste stap gaan we kleuren toevoegen via de laagstijl ("Laag - Laagstijl - Kleurbedekking"). Hier kies je zelf maar een kleurtje. Ik koos voor RGB 64, 144, 223.
In de laatste stap passen we de verloopbedekking aan ("Laag - Laagstijl - Verloopbedekking"). Als overvloeimodus nemen we vermenigvuldigen met een dekking van 100%. We nemen een hoek van -90 en een schaal van 150%.

terug naar hoofdpagina