MELKWEG

We maken een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. Selecteer nu verloop ("G"), stel dit in op 'ruitverloop' (in de menubalk bovenaan aanklikken) en vink in dit menu eveneens 'omkeren' aan. Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N") en sleep dan horizontaal, met de 'Shift'-toets ingehouden, vanuit het midden van de afbeelding tot een klein stukje van de rand.
Daarop passen we de 'glas'-filter toe ("Filter - Vervorm - Glas"). Als structuur nemen we 'kleine lens', een vervorming van 5 en vloeiend op 3.
Pas op het bekomen resultaat de 'kronkel'-filter toe ("Filter - Vervorm - Kronkel") met een hoek van 500.
We geven onze vorm een kleurtje door de kleurtoon en verzadiging aan te passen ("Afbeelding - Aanpassingen - Kleurtoon/verzadiging" of "Ctrl + U"). Vink de optie 'vullen met kleur' aan en gebruik de volgende waarden voor kleurtoon, verzadiging en helderheid: 220, 50, -10.
We kunnen nu ook de gezichtshoek aanpassen, zodat we de 'melkweg' niet steeds van bovenaan zien. Selecteer daarom de afbeelding ("Selecteren - Alles" of "Ctrl + A"). Daarna gaan we de afbeelding schuintrekken ("Bewerken - Transformatie - Schuintrekken") door de bovenste linkerhoek en de onderste rechtshoek naar binnen te slepen.
Neem nu de pipet ("I") en klik ergens in het zwarte deel van de afbeelding. Door de bewerkingen is dit niet echt zwart (RGB 255, 255, 255), maar donkergrijs. Deselecteer nu de vorm van de afbeelding ("Selecteren - Deselecteren" of "Ctrl + D") en vul de twee witte vlakken op met het emmertje ("G").

terug naar hoofdpagina