KAARSVLAM

We maken eerst een een nieuw document ("Ctrl + N") met een zwarte achtergrond. Selecteer nu verloop ("G") en klik in het vak waar het verloop wordt getoond in de menubalk (onmiddellijk rechts naast het verloop-icoon). Stel de verloopbalk in als volgt (stops op 25, 50, 75 en 100):
 

Selecteer nu de ganse afbeelding ("Selecteren - Alles" of "Ctrl + A"). We gaan nu het perspectief veranderen ("Bewerken - Transformatie - Perspectief"); sleep de linkerbovenhoek-marker naar de rechterbovenhoek en druk op "Enter". Nu deselecteren we de selectie ("Selectie - Deselecteren" of "Ctrl + D").
Met het rechthoekig selectiekader ("M") selecteren we nu de bovenhelft van de afbeelding. Die kopiŽren we ("Bewerken - KopiŽren" of "Ctrl + C"), openen een nieuw bestand ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") en plakken de selectie daarin ("Bewerken - Plakken" of "Ctrl + V").
Open het 'kleurtoon/verzadiging'-menu ("Afbeelding - Aanpassingen - Kleurtoon/verzadiging") en vink de optie 'vullen met kleur' aan. Gebruik 32 voor de kleurtoon, 50 voor de verzadiging en 0 voor de helderheid.
Gebruik de 'golf'-filter ("Filter - Vervorm - Golf"). Verander de verticale schaal in 1% en druk op de 'willekeurig'-knop tot je een gewenst resultaat bereikt.
Als het er nog niet vurig genoeg uitziet, kan je nog de 'oceaanrimpel'-filter ("Filter - Vervorm - Oceaanrimpel") gebruiken. Zet de 'grootte' op 15 en de 'vervorming' op 5.

terug naar hoofdpagina