GLAZIGE LETTERS

We maken een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. Hierin creren we een nieuwe laag ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"). Typ een tekst met behulp van het 'masker voor horizontale tekst'-gereedschap ("T").
Nu kiezen we een voorgrondkleur, in dit geval RGB 68, 197, 0. Open het 'kleuren'-pallet ("Venster - Kleuren") en druk op he driehoekje rechtsboven. Kies in het menu voor HSB-kleuren en zet de B om 30%. Vul nu de selectie met deze kleur ("Bewerken - Vullen" of "Alt + backspace").
We maken een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"). Verander de waarde van B in het 'kleuren'-pallet in 50%. Vul nu de selectie met deze kleur ("Bewerken - Vullen" of "Alt + backspace"). Terwijl de selectie aanstaat, nemen we het gummetje ("E") en met een hard penseelpunt vegen we de onderzijde van deze laag weg (hoeft niet perfect horizontaal te zijn).
We nemen nu het 'pipet' als gereedschap ("I") en klikken op de oorspronkelijke donkere kleur (van de eerste laag). Nu gaan we omlijnen ("Bewerken - Omlijnen"); als breedte nemen we 2 pixels en de locatie is 'midden'. We doen de selectie slinken met 2 pixels ("Selecteren - Bewerken - Slinken").
We maken een derde laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N") en in het 'kleur'-pallet wijzigen we de waarde B in 100%. Nu gaan we het 'verloop'-gereedschap ("G") gebruiken. Klik in de menubalk bovenaan op het verloop en gebruik als voorinstelling 'voorgrond naar transparant'. Nu sleep je met de 'Shift'-toets ingedrukt van de bovenkant van de letters naar de onderkant (voor elke letter afzonderlijk).
We maken nog een laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N") en in het 'lagen'-pallet slepen we die laag tussen de achtergrond en de eerste laag. We kiezen terug voor de oorspronkelijke kleuren ("D") en vullen de laag met zwart ("Bewerken - Vullen" of "Alt + backspace"). Deselecteer de tekst ("Selecteren - Deselecteren" of "Ctrl + D"). Gebruik de 'Gaussiaans vervagen'-filter ("Filter - Vervagen - Gaussiaans vervagen") met en straal van 1 pixel en verenig de lagen ("Laag - En laag maken").

terug naar hoofdpagina