DIAMANTEN LETTERS

We maken een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. We wijzigen de voorgrondkleur in RGB 102, 102, 102. Typ een tekst met behulp van het 'horizontale tekst'-gereedschap ("T"). We zetten de laag om in pixels ("Laag - Omzetten naar pixels - Laag").
Gebruik de 'glas'-filter ("Filter - Vervorm - Glas") met een vervorming van 7 en de waarde voor vloeiend 1. Gebruik als structuur de 'kleine lens' op een schaal van 50%.
We openen de laagstijl 'rand' ("Laag - Laagstijl - Rand"); de grootte van de structuur zetten we op 2 pixels met 'midden' als positie. Als vultype kiezen we verloop en als verloop nemen we de standaardinstelling 'koper'.
Open nu de laagstijl 'schuine kant en relif' ("Laag - Laagstijl - Schuine kant en relif). Kies als stijl 'lijnrelif' met een diepte van 600% en een grootte van 15 pixels. Als glanscontour kiezen we voor 'ring'. Zet de voorgrondkleur terug op zwart ("D"), selecteer in het 'lagen'-pallet de achtergrond ("klik op 'achtergrond'") en vul die met zwart ("Bewerken - Vullen" of "Alt + backspace"). Voeg alles samen tot n laag ("Laag - En laag maken").
We passen de kleurtoon en verzadiging ("Afbeelding - Aanpassingen - Kleurtoon/verzadiging" of "Ctrl + U") aan en stellen beide in op een waarde van 36. Om een fonkelend effect toe te voegen, wissel dan eerst voor- en achtergrondkleur ("X"), gebruik het penseel ("B") en als penseelpunt ("F5") kies je voor 'ster 70 pixels'. Hier en daar zetten we een sterretje.

terug naar hoofdpagina