OMLIJNDE TEKST

We maken een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. Selecteer het 'verloop'-gereedschap en klik in het verloopkader in de menubalk. Gebruik de volgende instellingen (de grijze kleur is ingesteld op RGB 150, 150, 150):
 

Selecteer het 'horizontale tekst'-gereedschap ("T") en typ een tekst. Nu gaan we die tekst als selectie inladen ("Selecteren - Selectie laden").
Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N") die we gaan omlijnen ("Bewerken - Omlijnen"). Kies een breedte van 1 pixel. Maak opnieuw een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"). Kies als voorgrondkleur RGB 100, 100, 100. Hiermee gaan we de letters - die nog steeds geselecteerd zijn - vullen ("Bewerken - Vullen") door de voorgrondkleur te kiezen in het dialoogvenster.
Nu gaan we de tekst nog een beetje 'Gaussiaans vervagen' ("Filter - Vervagen - Gaussiaans vervagen") met een straal van 2 pixels. Voeg daarbij een slagschaduw ("Laag - Laagstijl - Slagschaduw") met een dekking van 25% onder een hoek van 135 op een afstand van 15 pixels en een grootte van 3 pixels. Deselecteer tenslotte ("Selecteren - Deselecteren" of "Ctrl + D").

terug naar hoofdpagina