PUDDING TEKST

We maken een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. Wijzig de voorgrondkleur in RGB 255, 153, 0. Met het 'horizontale tekst'-gereedschap ("T") zetten we er de tekst op. Laad nu de selectie ("Selecteren - Selectie laden" of "Ctrl + klik op de tekstlaag in het 'lagen'-pallet").
Maak nu een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N") en laat die slinken ("Selecteren - Bewerken - Slinken") met 2 pixels. Gebruik nu de voorgrondkleur RGB 255, 204, 0. Vul nu de selectie ("Bewerken - Vullen") en deselecteer ("Selecteren - Deselecteren" of "Ctrl + D").
Vervaag nu ("Filter - Vervagen - Gaussiaans vervagen") met 3 pixels. Nu maken we de achtergrondlaag onzichtbaar door in het 'lagen'-pallet op het oogje voor de achtergrondlaag te klikken. Verenig nu de zichtbare lagen ("Laag - Verenigen; zichtbaar" of "Ctrl + Shift + E"). Maak de achtergrond nu terug zichtbaar (klik het oogje terug aan).
We wijzigen de laagstijl 'schuine kant en relif' ("Laag - Laagstijl - Schuine kant en relif") en wijzigen de stijl in 'relif'. Gebruik een grootte van 21 pixels en maak zachter met 2 pixels. We gebruiken een hoek van 135 en een hoogte van 65. De dekking voor 'modus markeren' en 'schaduwmodus' zetten we op 100%. Zet de kleur van de schaduwmodus op wit (RGB 255, 255, 255).

terug naar hoofdpagina