DRIJVEND KRUIS

We maken een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N") en vul de laag met het emmertje ("G") met de kleur RGB 0, 153, 255. Hierop passen we de 'kleur halftoon'-filter toe met de standaardinstellingen ("Filter - Pixel - Kleur halftoon").
Vervaag dit nu radiaal ("Filter - Vervagen - Radiaal vaag") met een hoeveelheid van 67, zoomen als methode en een goede kwaliteit. Daarna passen we de 'oplichtende rand'-filter toe met standaardinstellingen ("Filter - Stileer - Oplichtende rand").
Gebruik  nu de 'plastic'-filter ("Filter - Artistiek - Plastic") met standaardinstellingen. Nu passen we nogmaals 'radiaal vervagen' toe ("Filter - Vervagen - Radiaal vaag") met een hoeveelheid van 19 en draaien als methode.
Nog een filter; de 'glas'-filter ("Filter - Vervorm - Glas"); vervorming op 1, vloeiend op 2, 'kleine lens' als structuur op een schaal van 80%. Nu passen we een belichtingseffect toe ("Filter - Rendering - Belichtingseffecten"). Als 'soort licht' gebruiken we de spot met een intensiteit van -50 en een focus van 100. Glans en materiaal krijgen als waarde -100, omgeving 100 en belichting 0.
Vervaag radiaal ("Filter - Vervagen - Radiaal vaag") met een hoeveelheid van 10 op de beste kwaliteit. Maximalieer nu je afbeelding (klik op vierkantje rechtsboven in de afbeelding) en wijzig het perspectief ("Bewerken - Transformatie - Perspectief") door de marker rechtsonder naar rechts te slepen. Bevestig met "Enter".
Om de kleur te wijzigen, gebruik de 'kleurtoon/verzadiging' ("Afbeelding - Aanpassingen - Kleurtoon/verzadiging" of "Ctrl + U"), vink de optie 'vullen met kleur' aan en gebruik een kleurtoon van 215, verzadiging van 35 en helderheid van 0.

terug naar hoofdpagina