GEWIKKELDE DRAAD

We maken een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"). Neem nu het 'pen'-gereedschap ("P") en kies in de menubalk  bovenaan voor 'paden'. Zet nu telkens ankerpunten om een zigzag te bekomen.
Maak de hoeken rond met het 'ankerpunt omzetten'-gereedschap ("P").
Selecteer het potlood ("B") en kies in de menubalk een penseelpunt van 6 pixels. Gebruik nu opnieuw het 'ankerpunt omzetten'-gereedschap ("P") en klik met de rechtermuisknop op de zigzag. Kies dan voor 'pad omlijnen' en als gereedschap nemen we uiteraard het potlood. Verwijder het ganse pad (gebruik "Del).
Maak een kopie van de laag ("Laag - Laag dupliceren"). Laad nu de selectie ("Selecteren - Selectie laden" of "klik op de laag met de 'Ctrl' ingedrukt"). Daarop passen we de 'reliŽf'-filter toe ("Filter - Stileer - ReliŽf") met een hoogte van 4 pixels en een hoeveelheid van 250%. Kies 'fel licht' als overvloeimodus ("Laag - Laagstijl - Opties voor overvloeien" of "Selecteer 'fel licht' in het 'lagen'-pallet").
Kies nu als voorgrondkleur RGB 212, 59, 59 en selecteer het 'emmertje'-gereedschap ("G"). Klik nu terug op de eerste laag in het 'lagen'-pallet en vul de selectie. Klik terug op de tweede laag en verenig die met de eerste ("Laag - Verenigen; omlaag laag" of "Ctrl + E"). Deselecteer nu ("Selecteren - Deselecteren" of "Ctrl + D").
Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"), klik op het oogje van de eerste laag om die tijdelijk onzichtbaar te maken. Selecteer terug zwart/wit als standaardkleur ("D") en maak een nieuwe 'draad' met een horizontaal omgekeerde zigzag. Geef die tevens een andere kleur (ik gebruikte RGB 57, 95, 217).
Maak de oorspronkelijk bekomen laag terug zichtbaar. Nu gaan wet met het 'gummetje' ("E") met een punt van 5 pixels (te selecteren in de menubalk bovenaan) op sommige plaatsen de blauwe draad weghalen, zodat het lijkt alsof die onder de rode doorloopt. Op de andere plaatsen waar de 'draden' kruisen moet je een beetje van het wit weghalen om de rode 'draad' 100% in orde te krijgen.

terug naar hoofdpagina