AFBEELDINGEN 'MORPHEN'

Open twee afbeeldingen met dezelfde grootte. Ik gebruikte twee resultaten; een van de tutorial 'ijzige tekst 1' en een van de tutorial 'tekst in vuur en vlam'. We maken een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met dezelfde grootte als de twee andere bestanden (in dit geval 340 x 113) en een witte achtergrond. In het nieuw aangemaakte bestand maken we een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"). We selecteren nu de afbeelding van de ijzige tekst, selecteren die helemaal ("Selecteren - Alles" of "Ctrl + A") en kopiŽren deze selectie ("Bewerken - KopiŽren" of "Ctrl + C"). Dan selecteren we het nieuwe bestand en plakken ("Bewerken - Plakken" of "Ctrl + V") de afbeelding op laag 1. Maak een nieuwe laag aan en plak daarin een kopie van de vlammende tekst. Tot slot maak je nog een laag aan en je plakt daarin nogmaals een kopie van de afbeelding van de ijzige tekst. De twee bestanden met de afbeeldingen mag je nu sluiten. Je 'lagen'-pallet ziet er dan uit zoals hiernaast.
Nu gaan we naar ImageReady ("Bestand - Springen naar - Adobe ImageReady" of "Ctrl + Shift + M"). Open het animatievenster ("Venster - Animatie") en klik nu twee keer op het 'dupliceer huidig kader'-icoontje.
Selecteer kader 1 in het animatievenster en maak alleen de eerste laag zichtbaar ("klik in het 'lagen'-pallet de oogjes van laag 2 en 3 uit"). Klik op het tweede kader en maak de tweede laag zichtbaar ("klik in het 'lagen'-pallet de oogjes van laag 1 en 3 uit en het oogje van laag 2 aan"). Selecteer dan het derde kader en maak alleen de derde laag zichtbaar ("klik in het 'lagen'-pallet de oogjes van laag 1 en 2 uit en het oogje van laag 3 aan").

Selecteer dan opnieuw kader 2 en klik daarna op het 'voegt animatiekaders tussen'-icoontje (staat links van dupliceren). Gebruik tussenvoegen 'vorig kader' en 25 als toe te voegen kaders. Klik opnieuw op het icoontje en gebruik tussenvoegen 'volgend kader' en 25 als toe te voegen kaders. Bewaar nu je werk ("Bestand - Bewaar optimale als" of "Ctrl + Shift + Alt + S").


terug naar hoofdpagina