MENUBALK 3

We maken een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"). Selecteer het 'afgeronde rechthoek'-gereedschap ("U") en klik op 'vullen met pixels' in de menubalk en gebruik een straal van 30 pixels (eveneens aan te passen in de menubalk bovenaan). Wijzig de voorgrondkleur in RGB 175, 175, 175 en teken (slepen met gereedschap) een vorm zoals hiernaast.
Pas de laagstijl 'slagschaduw' toe ("Laag - Laagstijl - Slagschaduw") met de standaardinstellingen. Dan passen we de laagstijl 'gloed binnen' ("Laag - Laagstijl - Gloed binnen") toe. Zet de overvloeimodus op 'vermenigvuldigen' en de dekking op 47%. Wijzig de kleur in zwart (RGB 0, 0, 0) en stel de grootte van de rand in op 20 pixels.
Laad nu de selectie ("Selecteren - Selectie laden" of "Ctrl + klik op de laag"). Deze selectie gaan we een beetje doen inkrimpen ("Selecteren - Bewerken - Slinken"), namelijk met 15 pixels. Sleep deze selectie met het verplaatsgereedschap ("V"), de "Alt"-toets ingedrukt, naar onderen, maar niet tot op de rand onderaan onze vorm.
Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"). Pas nu de doezelaar toe ("Selecteren - Doezelaar" of "Ctrl + Alt + D") met een straal van 7 pixels. Maak de voorgrondkleur wit ("X") en gebruik het 'emmertje' ("G") om de selectie te vullen. Zet in de laagstijl 'opties voor overvloeien' ("Laag - Laagstijl - Opties voor overvloeien") de overvloeimodus op 'bedekken'. Maak de selectie ongedaan ("Selecteren - Deselecteren" of "Ctrl + D").
Je kan de vorm ook inkleuren. Verenig daarom de bovenste laag met de eerste laag ("Laag - Verenigen; omlaag laag" of "Ctrl + E"). Laad de selectie ("Selecteren - Selectie laden") en gebruik 'kleurtoon/verzadiging' met de optie 'vullen met kleur' aangevinkt ("Afbeelding - Aanpassingen - Kleurtoon/verzadiging" of "Ctrl + U"). Gebruik voor de kleurtoon de waarde 200, voor de verzadiging 75 en voor de helderheid 0. Maak de selectie dan ongedaan ("Selecteren - Deselecteren" of "Ctrl + D").

terug naar hoofdpagina