GLAZEN LETTERS 2

Maak een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"), selecteer het 'horizontale tekst'-gereedschap ("T") en typ je tekst. Voeg de laagstijl 'slagschaduw' toe ("Laag - Laagstijl - Slagschaduw") met de standaardinstellingen.
Gebruik vervolgens de laagstijl 'schuine kant en relif' ("Laag - Laagstijl - Schuine kant en relif"). Gebruik een diepte van 200%, schakel de globale belichting uit en zet de hoogte op 70. Als glanscontour gebruiken we de 'ring-dubbel'. Tot slot gebruiken we 75% dekking voor de 'modus markeren' en 45% voor de 'schaduwmodus'.
Open nu het menu voor de 'opties voor overvloeien' ("Laag - Laagstijl - Opties voor overvloeien"). Gebruik 0% voor de 'dekking vulling'.
Wil je nog een kleurtje toevoegen? Dat kan: laad eerst de selectie ("Selecteren - Selectie laden") en maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"). Die laag moet nu tussen de achtergrond en de tekstlaag komen ("Laag - Ordenen - Naar achteren" of "Ctrl + ,"). Gebruik nu het 'emmertje' ("G") en vul de letters met zwart. Open nu het 'kleurtoon/verzadiging'-menu ("Afbeelding - Aanpassingen - Kleurtoon/verzadiging" of "Ctrl + U") en vink de optie 'vullen met kleur' aan. Gebruik de waarde 190 voor de kleurtoon, 100 voor de verzadiging en 90 voor de helderheid (dit laatste is het belangrijkste). Maak de selectie ongedaan ("Selecteren - Deselecteren" of "Ctrl + D").

terug naar hoofdpagina