MENUBALK 5

Maak een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") met een witte achtergrond. Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"), selecteer het 'afgeronde rechthoek'-gereedschap ("U") en zet de straal op 30 pixels in de menubalk bovenaan. Wissel de standaardkleuren om ("X") en teken de vorm. Zet de laag om naar pixels ("Laag - Omzetten naar pixels - Laag"). Laad de selectie ("Selecteren - Selectie laden") en maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"). Zet de voorgrondkleur om in RGB 9, 4, 184 en de achtergrondkleur in RGB 4, 241, 233. Selecteer nu het 'verloop'-gereedschap ("G") en sleep van de bovenkant naar de onderkant van de selectie met de 'Shift'-toets ingedrukt. Geef de vorm nog een randje ("Laag - Laagstijl - Lijn") van 1 pixel dik en zwart (RGB 0, 0, 0) als kleur.
Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"). Nu gaan we de selectie een beetje laten krimpen ("Selecteren - Bewerken - Slinken") met 5 pixels. Selecteer opnieuw het 'verloop'-gereedschap en sleep van onderaan de selectie tot bovenaan de selectie met de 'Shift'-toets ingedrukt. Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"). Nu gaan we de selectie een beetje laten krimpen ("Selecteren - Bewerken - Slinken") met 5 pixels. Selecteer opnieuw het 'verloop'-gereedschap en sleep van bovenaan de selectie tot onderaan de selectie met de 'Shift'-toets ingedrukt. Maak de selectie ongedaan ("Selecteren - Deselecteren" of "Ctrl + D").
Maak de achtergrondlaag onzichtbaar ("klik op het oogje voor de achtergrondlaag in het 'lagen'-pallet") en verenig de zichtbare lagen ("Laag - Verenigen; zichtbaar" of "Ctrl + Shift + E"). Vervaag nu Gaussiaans ("Filter - Vervagen - Gaussiaans vervagen") met 1 pixel. Pas daarna de 'stof & krassen'-filter toe ("Filter - Ruis - Stof & krassen") met een straal van 3 pixels. Maak de achtergrond terug zichtbaar ("klik voor de achtergrondlaag het oogje terug aan in het 'lagen'-pallet"). Om wat extra diepte te geven voegen we ook een 'slagschaduw' toe ("Laag - Laagstijl - Slagschaduw"); gebruik een dekking van 50%, schakel de globale belichting uit en gebruik een hoek van 45. We gebruiken een afstand van 5 pixels en een grootte van 10 pixels.

terug naar hoofdpagina