SCHROEF

Maak een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of Ctrl + N") met een witte achtergrond. CreŽer een nieuwe laag ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N"). Selecteer nu het 'ovaal selectiekader'-gereedschap ("M") en maak een cirkel ('Shift'-toets ingedrukt houden). Selecteer nu het 'verloop'-gereedschap ("G") en kies voor een 'radiaal verloop' in de menubalk bovenaan. Verwissel voor- en achtergrondkleur ("X") en sleep het midden van de cirkel tot een eindje buiten de cirkel.
Pas nu de curven aan ("Afbeelding - Aanpassingen - Curven" of "Ctrl + M") om een metaalachtige look te krijgen. Doe dit als volgt:

Pas de laagstijl 'bedekking verloop' aan ("Laag - Laagstijl - Bedekking verloop"). Gebruik als overvloeimodus 'bedekken' met een dekking van 75%. Keer het verloop om en gebruik de stijl 'gereflecteerd'. De schaal stellen we in op 150%.

Maak een nieuwe laag aan ("Laag - Nieuw - Laag" of "Ctrl + Shift + N") en teken een verticale balk met het 'rechthoekig selectiekader' ("M"). Wijzig de voorgrondkleur in donkergrijs (RGB 62, 62, 62) en vul de selectie met het 'emmertje' ("G").
Selecteer nu de laag met de cirkel in het 'lagen'-pallet ("Venster - Lagen") en laad deze selectie ("Selecteren - Selectie laden"). Verklein de selectie met 1 pixel ("Selecteren - Bewerken - Slinken") en keer de selectie om ("Selecteren - Selectie omkeren" of "Ctrl + Shift + I"). Druk op de 'delete'-toets. Maak de selectie ongedaan ("Selecteren - Deselecteren" of "Ctrl + D"), selecteer de bovenste laag in het 'lagen'-pallet en laad deze selectie ("Selecteren - Selectie laden"). Nu passen we de laagstijl 'gloed binnen' aan ("Laag - Laagstijl - Gloed binnen"); gebruik 'bedekken' als overvloeimodus met een dekking van 100%. Gebruik wit (RGB 255, 255, 255) als kleur en stel de grootte van de elementen in op 3 pixels. Dan passen we ook de laagstijl 'verloopbedekking' ("Laag - Laagstijl - Bedekking verloop") aan; gebruik 'zwak licht' als overvloeimodus met een dekking van 75%. Keer het verloop om en gebruik 'gereflecteerd' als stijl. Gebruik een schaal van 150%. Maak de selectie nu ongedaan ("Selecteren - Deselecteren" of "Ctrl + D").
Vervolgens nog eens een laagstijl aanpassen: 'gloed buiten' ("Laag - Laagstijl - Gloed buiten"); kies 'bedekken' als overvloeimodus met een dekking van 65%. Zet de kleur op zwart (RGB 0, 0, 0) en gebruik een grootte van 4 pixels. Selecteer dan de eerste laag in het 'lagen'-pallet en pas opnieuw de 'gloed buiten'-laagstijl aan. Gebruik nu als overvloeimodus 'vermenigvuldigen' met een dekking van 75%. Gebruik eveneens de kleur zwart en een grootte van 6 pixels. Dan voegen we nog een 'slagschaduw' toe ("Laag - Laagstijl - Slagschaduw"). Gebruik een 'normale' overvloeimodus met een dekking van 50%. Schakel de globale belichting uit en kies een hoek van 135į. Als afstand en grootte gebruiken we 8 pixels.

terug naar hoofdpagina