TEKST OP ASFALT

Maak een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of Ctrl + N") met een witte achtergrond. Zet de voorgrondkleur op zwart (RGB 0, 0, 0) en de achtergrondkleur op donkergrijs (RGB 33, 33, 33). Pas de 'wolken'-filter toe ("Filter - Rendering - Wolken") en daarna de 'ruis'-filter ("Filter - Ruis - Ruis"). Gebruik een hoeveelheid van 5% met een Gaussiaanse, monochromatische distributie. Daarna volgt de 'spetters'-filter ("Filter - Penseelstreek - Spetters") met standaardinstellingen. Kopieer de laag ("Laag - Laag dupliceren") en pas de 'verscherpen'-filter toe ("Filter - Verscherpen - Verscherpen").
Voeg een laagmasker toe ("Laag - Laagmasker toevoegen - Alles tonen") en voer de 'wolken'-filter uit ("Filter - Rendering - Wolken"). Open het 'niveaus'-menu ("Afbeelding - Aanpassingen - Niveaus" of "Ctrl + L") en wijzig de invoerwaarden in 126, 1,00 en 128. Voeg de lagen samen ("Laag - Lagen verenigen" of "Ctrl + E"). Ga nu naar het 'kanalen'-pallet ("Venster - Kanalen") en maak een nieuw kanaal aan ("klik onderaan in het pallet op 'nieuw kanaal'"). Voer dan de 'mezzotint'-filter uit ("Filter - Pixel - Mezzotint") en kies als type 'groffe puntjes'. Maak nog een nieuw kanaal aan en herhaal de filter ("Ctrl + F").
Selecteer nu kanaal 'Alfa1' in het 'kanalen'-pallet en laad de selectie ("Selecteren - Selectie laden"). Klik dan op het RGB-kanaal en ga naar het 'lagen'-pallet ("Venster - Lagen"). Maak nu een nieuwe laag aan via kopiŽren("Laag - Nieuw - Laag via kopiŽren" of "Ctrl + J"). Selecteer nu de achtergrondlaag in het 'lagen'-pallet en pas daarop de 'belichtingseffecten'-filter toe ("Filter - Rendering - Belichtingseffecten"). Gebruik 'gericht' als soort licht, kies 'rood' als structuurkanaal en gebruik als hoogte 5 plat. Richt de belichting (door de zwarte marker te slepen in de linkerkant van het menu) als volgt:
Controleer of 'laag 1' geselecteerd is in het 'lagen'-pallet. Ga dan terug naar het 'kanalen'-pallet laad de selectie van kanaal 'Alfa2' ("Ctrl + klik op kanaal 'Alfa2'"). Kopieer nu verenigd ("Bewerken - Verenigd kopiŽren" of "Ctrl + Shift + C") en plak dan de kopie ("Bewerken - Plakken" of "Ctrl + V"). Ga terug naar het 'lagen'-pallet en sleep desnoods de 'laag 2' tot die de bovenste laag is. Pas dan de laagstijl 'schuine kant en reliŽf' aan ("Laag - Laagstijl - Schuine kant en reliŽf"); zet de richting op 'omlaag' en de grootte op 0. Gebruik 5į als hoogte van de schaduw. Wijzig de kleur van 'modus markeren' in RGB 168, 168, 168 en pas een dekking van 67% toe.

Zet nu de voorgrondkleur op RGB 255, 242, 0 en selecteer het 'horizontale tekst'-gereedschap ("T"). Typ je tekst in de afbeelding. Pas de 'opties voor overvloeien aan ("Laag - Laagstijl - Opties voor overvloeien"); gebruik als overvloeimodus 'kleur tegenhouden' met een dekking van 65%. Ga terug naar het 'kanalen'-pallet en laad de selectie van 'Alfa2' ("Ctrl + klik op 'Alfa2'"). Keer de selectie om ("Selecteren - Selectie omkeren" of "Ctrl + Shift + I") en ga terug naar het 'lagen'-pallet. Voeg een laagmasker toe ("Laag - Laagmasker toevoegen - Selectie tonen").


terug naar hoofdpagina