GEBROKEN SPIEGEL

We openen een bestaand bestand. We maken een nieuw bestand aan ("Bestand - Nieuw" of "Ctrl + N") dat dezelfde grootte heeft als de bestaande afbeelding en kiezen voor een witte achtergrond. Rek dit nieuwe venster een beetje uit ("sleep bijv. rechterbenedenhoek naar rechtsonder"), zodat je plaats hebt om je gereedschap te gebruiken. Selecteer het 'veelhoeklasso'-gereedschap ("L") en teken scherfvormige delen op het nieuw bestand. Na de eerste vorm moet je de 'Shift'-toets inhouden om één aaneensluitende selectie te verkrijgen.
Selecteer dan het 'emmertje'-gereedschap ("G") en stel de standaard voor- en achtergrondkleur in ("D"). Vul nu één onderdeel van je selecties en de andere delen zullen eveneens gevuld worden met zwart. Bewaar deze afbeelding als een PSD-bestand ("Bestand - Bestand opslaan als" of "Ctrl + Shift + S"). Je mag deze afbeelding dan sluiten.
Op de originele afbeelding passen we dan de 'verplaats'-filter toe ("Filter - Vervorm - Verplaats"). Kies een horizontale en een verticale schaal van 5% en selecteer de opties 'uitrekken tot passend' en 'hoekpixels herhalen'. Als je bevestigd, moet je een verplaatsingsafbeelding aanduiden. Selecteer dan het bestand dat je zonet als PSD-bestand hebt opgeslaan.

terug naar hoofdpagina