Eens in de duizend jaar wordt een eenhoorn geboren…

Eens in de duizend jaar erft een prinses een koninkrijk …

Als ze de gouden hanger tussen haar borsten uitwisselt

zal ze de wereld bezitten

In haar handen zal ze de hoorn van de eenhoorn houden

De ultieme bron van macht en geluk is van haar

Alle beelden van knappe ridders en prinsen verdwijnen uit haar gedachten

Ze zit onder een betovering en ze geniet ervan

Ze beleeft een romantische rit op de rug van de eenhoorn

In haar koninkrijk vindt ze passie en liefde

Er is geen ander

Er was geen ander

Er zal nooit een ander zijn

Alleen de eenhoorn

Alleen de eenhoorn

Alleen de eenhoorn

(Ad infinitum)

 

Poëzie

Mechelen, 2004,

Onder het licht van de maan en de sterren…

 

Hallo,

Ik ben Frank. Als je dit leest ben je een vrouw op zoek naar romantiek, avontuur of vriendschap. Indien niet, dan ben je hier op het verkeerde adres en zal je hier niets vinden dat je kan boeien. Of je een relatie hebt of niet, maakt niets uit. Na het lezen van deze brief kan je zelf beslissen of je bevredigd bent in je huidige relatie of niet.

Misschien ben jij ook eenzaam? Dan weet je hoe het is om eenzaam te zijn. Het is net alsof je in een donkere, koude, vochtige kerker opgesloten bent. Je voelt de koude en de vochtigheid als marteltuigen op je huid en je bent vreselijk ongelukkig. Het is alsof de zon verdwenen is en je geen uitweg meer ziet – alsof je nooit zonlicht meer zal zien.  Je wil uitbreken maar je mist de energie om tegen de dagdagelijkse problemen in het leven te vechten. Het doet pijn aan je ledematen en het brandt in je hart. En het gevoel stapelt zich op na een tijdje. Dag na dag wordt het erger, tot je er depressief van wordt en je het niet meer ziet zitten. De kerkerdeur is met een luide klap dicht geslagen is en je wordt gedwongen om voor eeuwig in stilte weg te kwijnen in het donker. Eenzaamheid is vreselijk…

Hoe zou het zijn als je een diepe liefde of romantische ervaring met iemand kan beleven. Alsof jij en hij samen zijn en je al zijn woorden in je opneemt  en je allebei omhuld worden door een koepel van licht. En terwijl je daar bent stroomt een gelukzalige, warme energie doorheen jullie beiden. Opeens begin je je de toekomst in te beelden hoe je bij hem bent binnen zes maanden en hoe je een diepe band met hem voelt en absoluut gelukkig bent. Je kijkt terug naar vandaag en ziet hoe alle diepe heerlijke gevoelens toen begonnen; je voelt je echt geconnecteerd en het kloppen van jullie beide harten staat in harmonie vanuit het oneindige verleden en naar de oneindige toekomst.

Soms kan zo’n intense verbondenheid plotseling en onverwacht onstaan – als een parel die zich opeens vormt vanuit een zandkorrel in een oester. Je ontdekt hoe je de waarden van die man begint te erkennen en verwelkomt zijn kwaliteiten die je zelf al zo lang gemist hebt in anderen. Het is dan dat die band begint te groeien en alsof die koepel van licht en warmte zich om je sluit – als een baarmoeder van innerlijke vrede en rust.

Kan je je voorstellen hoe het is als je plots de ultieme liefde van je leven ontmoet. Wanneer je iemand leert kennen die zo dicht en intiem met je is dat het leven lijkt als een strand op een tropisch eiland. Je leven spreidt zich voor je uit als een eindeloos warm zandoppervlak omgeven door een helderblauwe zee van water. De dagelijkse avonturen en romantische momenten kleven als natte, warme zandkorrels aan je voeten en geven je een ongelooflijk gelukzalig gevoel van innerlijke rust en vrede. Je voelt alsof je alles aankan en alleen met je gedachten ben je in staat om de zee naar je te doen toekomen of wegtrekken wanneer je dat wilt. Zorgen en bekommernis zijn als kleine schelpen die onder je voeten breken en vergruizen tot ze niet meer bestaan.

Boven de oceaan van je dromen staan een maan en een zon in absolute harmonie naast elkaar die met hun zachte licht de schaduw die ooit over je diepste wensen viel doen verdwijnen.

Luister, ik beschouw mezelf niet als een knap iemand. Ik ben geen Brad Pitt, George Clooney of Leonardo Di Caprio.

Toch koester ik de hoop dat je dit allemaal niet zo belangrijk vindt in een relatie en al deze kleine obstakels overkombaar zijn.

Misschien heb je ooit al eens een aantrekking gevoeld tot iemand die niet je type was. Ik had vroeger een vriendin die uitging met een man die zo lelijk was dat het onbeschrijflijk was.

Ik denk dat wanneer dat gebeurt met iemand…ik denk dat je dan in jezelf gaat en je denkt aan de innerlijke kwaliteiten die je echt wil in een persoon. Je denkt aan die dingen in het innerlijke van een persoon die iemand echt aantrekkelijk maken in je geest; de kwaliteiten die maken dat je echt bij die persoon wilt zijn, op zo’n manier dat je echt begint naar die persoon te kijken op een heel andere manier.

Het is alsof wanneer je met hem praat, je misschien iets specifieks merkt aan zijn gezicht, iets wat echt je aandacht trekt, en opeens denk je bij jezelf “God…weet je, als ik zo naar hem kijk is hij echt aantrekkelijk.” Of je denkt:”weet je…ik wil die man kussen.

Of misschien begint zijn stem je gewoon bevallen. Het is alsof die stem een echte fysische warmte begint aan te nemen, alsof die warmte van die stem zich doorheen je lichaam begint te verspreiden, zodat zijn woorden je beginnen te bedwelmen.

Het is alsof je een opening creëert voor zijn woorden…. alsof je een opening creëert voor hem? Misschien begin je beelden te zien waarbij je fantastische erotische momenten beleeft met die persoon. En het is alsof je het verlangen krijgt om hem aan te raken.

Toch heb ik ook heel wat positieve kanten. Ik heb een geweldig gevoel voor humor en krijg vroeg of laat iedereen wel aan het lachen. Ik heb veel respect voor vrouwen en probeer hun romantische fantasieën te stimuleren. De meeste mannen weten niet wat een vrouwenhart beroert. Zelfs als je nu in een relatie bent, kan het toch zijn dat je iets diepers wilt en dat je tot hiertoe niet geraakt bent in die speciale plaats – in je hart. Je huidige relatie kan oppervlakkig zijn en mij ontmoeten zou je kunnen toelaten om te ontdekken dat er iets meer is – een speciaal geschenk dat ik je kan geven, als je je voor me opent en je mij met al je verlangens toelaat om bij je binnen te dringen in je hart en in je ziel.

Ik ben eerlijk en oprecht. Ik ben er zeker van dat je dit wilt. Als je je drie belangrijkste waarden op een rijtje zet, dan ben ik ervan overtuig dat eerlijkheid er één van is. Wat zijn de kwaliteiten die je waardeert in een man? Wat voel je als je een man ontmoet die dezelfde waarden ook heeft? Vertel het me. Ik ben er zeker van dat ik eraan kan voldoen.

Geeft het je rust en kalmte als je zo’n man ontmoet? Of word je ervan opgewonden als je iemand kan ontmoeten die je zo waardevol vind, een man met een gouden hart en een ziel die bij de jouwe past. 

Sommige vrouwen zeggen dat ze ongelooflijk opgewonden worden van zo’n man. Een meisje waar ik vroeger vaak samen mee was zei ooit: 

"Als ik een man ontmoet waarmee het echt klikt en die bij me past dan begint mijn hart te bonken in mijn keel en verlies ik alle controle over mezelf. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen en voel me duizelig en in de zevende hemel. Mijn tenen beginnen te tintelen en mijn lippen worden droog.

Ik moet me gewoon bedwingen want een lieve en avontuurlijke man windt me op en ik begin me gewoon te gedragen als een nymfomane. Ik voel gewoon hoe al mijn erogene zones beginnen te gloeien en hoe het vuur tussen mijn dijen mij buiten mijn zinnen brengt zodat ik niet anders kan dan toegeven aan mijn sexuele neigingen en ik gewoon voor hem wil staan, mijn slipje wil uittrekken en mijn rok omhoog wil heffen zodat hij alles kan zien voor ik me op hem stort.”

Hoewel mijn vriendin soms overdreef, geloof ik dat alle vrouwen een eerlijke en lieve man zoeken, hoewel het uiterlijke dit niet altijd hoeft te weerspiegelen.

Ik ben innerlijk een zeer zacht en teder iemand en ik ben eigenlijk bang om mij hier zo open te stellen daar ik in het verleden gemakkelijk gekwetst werd. Als jij ook zulke gevoelens hebt, dan heb ik er alle begrip voor.

Realiseer je dat ik je nooit zal pijn doen of kwetsen. Ik heb als doel je beschermen en je plezier te maken. Je hoeft je niet voor mij open te stellen – je hoeft niet aan mij toe te geven op welk vlak ook, hoewel ik je mee wil nemen op een avontuur dat je anders misschien nooit in je leven zal beleven.

Liefde is een proces waar je geen controle over hebt. Het is als in vele romantische films. 

Je ‘valt’ opeens in liefde en je kan er geen weerstand aan bieden. Je wil het ook niet. Je ziet die mannelijke filmster en er is die sprankeling, dat moment waarin alles gebeurt en waar je geen controle voer hebt. Als vrouwelijke tegenspeler hoor je zijn stem en je bent geboeid en verliest alle besef van realiteit. Je speelt een rol in de film maar opeens is de film ook echt. Je begint te zweven en je wordt door zijn stem omgeven alsof het een warme deken is.

Je voelt hoe je hart op hol slaat – je bent op drift op een wilde zee – je lichaam drijft op en neer op de golven en je wordt heen en weer geschud op een ruwe maar aangename manier. Je ruikt de zoete geur van zijn haren, zijn adem en begint onweerstaanbaar te verlangen naar een kus. Je voelt hoe je hart kreunt en je rilt als hij zijn zachte, stevige armen om je heen slaat. Je voelt hoe je je hele lichaam in je acteerwerk wilt storten. Je wordt echt sexueel opgewonden tot zover dat je buik samentrekt in een nooit ervaren orgasme omdat deze film echt is…

Ik hou van alle vrouwen. Ik beloof je niet dat je de enige ware bent. Maar anderzijds is er geen reden waarom je het niet zou kunnen zijn.

Humor staat hoog op mijn verlanglijstje. Als je met mijn humor kan lachen ben je ok. Als je mij aan het lachen kan brengen ben je fantastisch.

Ik hou ook van een zekere vitaliteit in een vrouw. De vrouw die ik bemin is jong – vooral van hart. Het is goed om te weten dat de vrouw waarmee ik date in leven is. Maar mochten de dagelijkse beslommeringen vat op je gekregen hebben, dan ben ik ervan overtuigd dat ik je kan revitaliseren.

Vrouwen met zelfvertrouwen – maar niet agressief – maken veel indruk op mij en worden door mij letterlijk aanbeden.

Zijn good-looks belangrijk? Ja. Ik ben een man en zoals alle mannen heb ik het er moeilijk mee om hier geen belang aan te hechten. Maar maak je geen zorgen. Waag je kans. Jij kan onmogelijk beslissen wat ik knap vind of niet. En een nieuwe vriend vinden kan net zo fantastisch zijn als een minnaar vinden.

Als je twijfels hebt over je uiterlijk, zend mij dan een foto en vertel me wat over jezelf. Ik krijg verbazingwekkend veel reacties op deze brief ( jammer genoeg tot op het punt dat ik voorrang moet geven aan de vrouwen die mij een foto zenden), maar je zou verbaasd zijn op hoeveel ervan ik reageer. Hou jezelf niet tegen omwille van twijfel.

Wil je meer over me weten, of wil je me ontmoeten, en snak je naar romantiek, zend me dan een e-mailtje naar:

 

RomantischeDichter@pandora.be

 

Indien je het aandurft om met mij te spreken kan je me je telefoonnummer geven en kunnen we een babbeltje slaan. Of indien je niet durft geef ik je mijn telefoonnummer. Als je een boeiende vrouw bent, wil ik je graag verder meenemen op een avontuur. Wees gewaarschuwd! Je loopt kans om gelukkig te worden.

 

 

Vanuit mijn hart,

Frank Deceunynck, 

RomantischeDichter

aka

De laatste eenhoorn

 

 

 

P.S. Zelfs indien je al gelukkig bent of je bent niet geďnteresseerd in mij, dan heb je misschien een vriendin of collega die eenzaam is en op zoek is naar iemand bijzonders. Bewijs haar dat je haar vriendin bent, en toon haar deze webpagina. Dank je…