Er is ook een knop met "Head Cleaning". Deze knop is verbonden met een solenoide die een stukje vilt tegen de koppen duwt en zo de koppen tijdens het spelen kan reinigen. Deze reiniger is hiernaast te zien. (rode stip in het midden)

National NV8030

Dit is een Time-Lapse recorder uit 1976. Er kan tot 80 uur op 1 band opgenomen worden. Deze speelduur wordt bereikt door met een stappenmotor de band in stapjes voort te bewegen. Het zo bereikte beeld is niet vloeiend maar ook in stapjes. Via een speciale ALARM aansluiting kan meteen overgeschakeld worden in normale opname. Die is dan volgens de EIAJ standaard.

 

Hier is het bedieningspaneel die de verschillende snelheiden kan instellen. Het toestel kan ook aangesloten worden op een extern synchronisatie signaal.Dit zijn enkele screenshots uit een promotiefilm van National Matsushita. Hij dateert uit het begin van de jaren 1970. Er zijn beelden in te zien van de fabrieken van over gans de wereld. Er wordt vooral de nadruk gelegd op de integrale kwaliteits zorg (IKZ).


Er zijn een aantal beelden te zien uit de productie van videorecorders.
Met name het vervaardigen van videokoppen. De ferrite kopjes (foto links) worden in een mal gelegd en op een drager geplakt (onder rechts). Dit geheel wordt in de recorder gemonteerd.


Het afstellen van de koppen is een preciesie werkje dat uitsluitend onder de microscoop kan gebeuren en op een speciaal daarvoor gemaakte mal. Het spreekt dus vanzelf dat koppen vervangen niet zo eenvoudig was en uitsluitend door de fabriek echt goed te doen was.


Hiernaast nog een zicht op de productiehal. Ze worden aan de lopende band geproduceerd. Zoveel recorders bij elkaar doen een verzamelaar dromen.