Home Bestuur Leden Historiek Informatie Foto's Wedstrijden Rangschikking

Onze eerste uitbaters van DE PUB

Etienne & Marie-Jeanne

Toen we in 1980 café Pallieter overnamen was er belange geen sprake van een biljartclub,maar door de vele en goede uitslagen van onze overbuur café Krugerhof begon bij enkele klanten de kriebels te komen om een nieuwe club te stichten met bedoeling partij te kunnen geven aan onze overburen.

In het begin bleven de goede resultaten nog wel achterwege maar de clubgeest was er      .

Langzamerhand begonnen de resultaten te verbeteren en pikten we af en toe een tornooi zege mee die meestal moest gespeeld worden tegen het krugerhof of de opkomende ploeg van café Sportwereld.

Toen men op een bepaald moment de café tornooien overschakelden naar het het Gentsverbond begonnen zich nog meer en betere ploegen aan te sluiten.En om mee te dingen naar de bovenste regionen moesten we ook denken om betere spelers aan te sluiten.en dit bleek door de reputatie van de bestaande ploeg niet enkel op resultaten maar mensen die hun wereld in horeca kenden geen enkel probleem te zijn.

En zo kwamen er ook verschillende nieuwe spelers bij die zeker voor de betere resultaten van de ploeg zorgden.

Zoals bij alles  wanneer het goed verloopt heeft men geen enkel probleem om aan spelers te geraken met gevolg dat we een tweede ploeg opstarten .Eveneens was toen ook het verbond uitgegroeid naar het GEOZ waarbij nog meer ploegen inschreven om deel te nemen in deze competitie.

Stilaan werd de Pallieter in ruimte te klein en een aangepaste verbouwing.

Mocht volgens de eigenares niet uitgevoerd worden,zodat we stilaan naar een andere locatie moesten uitkijken.Dit alles was dan reeds 10 jaar verder toen we de kans kregen om een ruimere café over te nemen met name de Pub waren we terug op de goede weg .

In mei 1990 opende we de pub en in minder dan enkele maanden sloten we ons aan bij het verbond met een derde ploeg in competitie.

Het eerste jaar verliep alles op wieltjes maar daar er steeds te veel aandacht besteed werd aan de eerste ploeg begon de eerste moeilijkheden te komen en langzamerhand begon de leegloop tot we op een punt gekomen waren dat we over geen enkele ploeg meer beschikten

 Na een tweetal jaren zonder een ploeg in het verbond begonnen er stilaan terug enkele mensen na enkele zondagmorgen wat te komen biljarten en niet de minste spelers zich te interesseren om terug op te starten met een ploeg.en we geraakten na enkele jaren terug in de hoogste afdeling waar we nog lang de te kloppen ploeg waren.Jammer genoeg bleef dit ook voor tegenslag niet gespaard zodat nu de overgebleven spelers noch enkel de wedstrijd aanvangen in een maandelijkse ontmoeting

 

Groetjes 

 

Etienne  & Marie - Jeanne 

 

Onze nieuwe uitbaters van DE PUB

Peter__Ariane.jpg (40938 bytes)

Peter & Ariane

T’ is dus allemaal begonnen,met Peter die daar al zolang goesting voor de pub over te nemen.Maar ik zag dat helemaal niet zitten!!!
Na maanden gezaag heb ik dan toch ok gezegd en op 31 maart 2000 zijn we der aan begonnen.
Juist op het carnaval weekend en...op mijn 30ste verjaardag!!! Euhhhhhh...had het me wel anders voorgesteld,maar was eigenlijk wel goed,zo kon ik niet te veel denken aan dat verschrikkelijk getal 30!!! We probeerde de pub te houden zoals hij was en zijn daar wel redelijk goed in geslaagd denk ik! Bijna iedereen van vroeger is gebleven behalve een paar uitzonderingen,maar dat heb je natuurlijk altijd he.
Twee jaar hebben Peter en ik dat samen gedaan maar al vlug werd het duidelijk dat ik daar toch niet voor in de wieg was gelegd!!!
Wat ik ook van bij het begin altijd zelf zei!
Ik ben niet stress bestendig en Peter en ik hebben afgesproken dat ik niet meer in de pub zou staan! Wie dan wel??? Ons M.J.natuurlijk!!!
Ze kon de pub niet vergeten en dus staat ze in mijn plaats terug achter hare toog!!!
Iedereen content,Ikke omdat ik het niet meer hoefde te doen,
en M.J.content dat ze der weer kon invliegen!!!
Héél goed voor de pub,want wie kan je als vrouw beter achter uwe toog stellen dan M.J.......Juist niemand!!!Voila,dat was het tot nu toe.
De rest is voor de volgende verandering!

Groetjes,

Peter & Ariane