Le Moulin Joly

Le Moulin Joly in de Auvergne Montagne Bourbonnaise

Wij verhuren twee gites / vakantiehuisjes in de Allier (Auvergne) op 700 km van Antwerpen en 740 km van Maastricht.

Aan de overkant van de rivier (foto) ligt het huis: le moulin JOLY. Het ligt rustig, want onze naaste buur woont 500 meter hogerop. Oorspronkelijk was het een watermolen. Op de foto is nog te zien, waar de aftakking van de rivier naar het rad van de watermolen was.

In de tweede wereldoorlog werd de molen door Duitse soldaten platgebrand, omdat er een schuilplaats van de Maquis, de befaamde franse verzetstrijders, zou zijn.

Na de oorlog werd er op de fundamenten een boerderij met schuren en stallen gebouwd.

In 2006 kochten wij het en hebben het grondig gerenoveerd *****insert link fotoalbum*****. We noemen het nu Le Moulin JOLY. Een afkorting van onze voornamen Jos en Lydia werd dus JOLY.

Het huis ligt aan het einde van een doodlopende weg. Van verkeer en drukte hebben we geen last. Althans, als we de postbode buiten beschouwing laten. Hij bezoekt ons een paar maal per week om de post af te leveren en het laatste nieuws te vertellen.

Als u heerlijk wilt relaxen, prachtige wandelingen maken, zwemmen of kanovaren, oude gezellige dorpjes en stadjes bezoeken, dan zit u bij ons goed.

Wilt u toch wat stadslucht opsnuiven, dan ligt Vichy op 20 km. afstand, Roanne en Moulins op een kleine 60 km, Clermont Ferrand op 70 km. met vlakbij de Puy de Dôme (1465 meter hoog), vanwaar u kunt uitkijken op 80 uitgedoofde vulkanen.

Kastelen en andere bezienswaardigheden zijn overal te vinden.

Mocht u meer willen weten, dan vindt u dat verderop.

Wij hopen u eens te mogen verwelkomen.....tot dan, zullen we maar zeggen......