Aura's
Hoe je een AURA ziet en LEEST : Deel 1

door Tom Chalko

Er is niets "paranormaal" in het Universum behalve ons beperkt begrip van de Natuur. Wat we nu op Aarde denken te "weten" is slechts een kleine druppel in de Oceaan van Kennis.

In het verre verleden bewonderden de mensen de dingen die ze niet konden uitleggen en noemden ze ze "wonderen". Lang geleden was de mens in staat om Aura's te zien. Spiritueel gevorderde mensen zoals Boeddha, Christus en hun naaste studenten werden met gouden halo's op hun hoofd geschilderd omdat sommige kunstenaars eigenlijk Aura's konden zien. In AustraliŽ's ver afgelegen West Kimberleys kun je voorhistorische grottekeningen vinden, vele duizenden jaren oud, die mensen met gouden halo's afbeelden. De natuur gaf ons ALLES wat we nodig hebben om Aura's te zien. Het enige wat nodig is, is te weten hoe je je zintuigen samen met je bewuste inspanning moet gebruiken. Als je besluit het niet te proberen zul je de Aura NOOIT zien. Aan de andere kant, wanneer je zelf iets ZIET zul je niet langer iemand hoeven te vertrouwen of geloven. Je zult het WETEN. En je kunt je kennis gebruiken om meer te leren.

Vele grootheden uit het verleden klaagden erover dat "we ogen hebben en niets zien". Een beetje verder in dit document zul je ontdekken wat ze bedoelden.

IEDEREEN kan tot op een zekere graad aura's zien. Mijn benadering is eerder iedereen te tonen waartoe hun ogen in staat zijn dan een aura van mysterie te creŽren rond mijn nieuw verworven vaardigheid. Wanneer bijna iedereen (kinderen inbegrepen) iets gelijkaardigs ziet, beschouw ik dit een deel van onze Natuur en zeg ik dat het onze aandacht verdient.

Deze pagina vat de inhoud van regelmatige lectuur-workshops samen over het zien en Lezen van Aura's, gehouden door Dr. Tom. J. Chalko. Het werd geschreven om KORT te zijn. Voor de beste resulaten moet je er van tijd tot tijd raadplegen. Als je een workshop wenst te organiseren en een groep mensen hebt, contacteer dan aub de auteur. Je kunt ook Dr. Tom J. Chalko workshop notes kopen (een uitgebreide versie van dit document).


Wat is de Aura ?

Alles in het Universum lijkt enkel een vibratie te zijn. Elk atoom, elk deel van een atoom, elk elektron, elk elementair "deeltje", zelfs onze gedachten en ons bewustzijn zijn enkel vibraties. Vandaar zouden we de Aura als een electro-fotonische trillingreactie van een voorwerp voor externe impulsen kunnen definiŽren (zoals een een omringend licht bijvoorbeeld). Deze definitie is voldoende voor het doel van Aura's lezen, op voor waarde dat we onszelf kunnen trainen om de Auravibratie te zien.

De meest belangrijke eigenschap van de Aura lijkt het feit te zijn dat het INFORMATIE over het voorwerp bevat.

De Aura rondom levende (bewuste) voorwerpen (mensen, planten...) verandert met de tijd, soms heel snel. De Aura rond niet-levende voorwerpen (stenen, kristallen, water...) is essentieel vast. De bovenstaande feiten werden door wetenschappers in Rusland geobserveerd die gedurende de laatstste 50 jaar Kirlian effecten gebruikt hebben om Aura's te testen.

De Aura rondom mensen is gedeeltelijk samengesteld uit EM (electromagnetische) straling, reikend van microgolven, infrarood (IR) tot UV licht. Het laag frequentiŽle microgolf en infraroodgedeelte van het spectrum (lichaamswarmte) lijkt betrekking te hebben op de lage niveaus van het functioneren van ons lichaam (DNA structuur, metabolisme, bloedsomloop, etc.) terwijl het hoog frequentiŽle deel (UV deel) meer betrekking heeft op onze bewuste activiteit zoals denken, creativiteit, intenties, gevoel voor humor en emoties. Russische wetenschappers die 30 jaar voorop liggen op iedereen op het gebied van Aura research, voeren experimenten uit waarin gesuggereerd wordt dat DNA kan gewijzigd worden door haar microgolf Aura te beÔnvloeden. Dit hoog frequentieel UV gedeelte is heel belangrijk en zeer interessant maar grotendeels niet verkend. En dit gedeelte kan gezien worden met het blote oog.

Waarom moeten we aura's kunnen zien?

De kleuren en intensiteit van de aura, speciaal rondom en boven het hoofd hebben een HEEL speciale betekenis. Door iemands aura te zien kun je eigenlijk de gedachten van de ander zien voor je ze het verbaal hoort uitdrukken. Als ze niet overeenstemmen met wat deze persoon zegt zie je elke keer effectief een leugen. Niemand kan onbespeurd voor je liegen. Met de Aura kunnen we niet doen alsof. Het toont onze Ware Aard en intenties aan iedereen.

Onze aura is ook onze spirituele signatuur. Wanneer je een persoon met een heldere, zuivere aura ziet kun je er ZEKER van zijn dat deze persoon goedaardig en spiritueel gevorderd is, ook al is hij/zijn bescheiden en zich er niet bewust van. Wanneer je een persoon met een grijze of donkere aura ziet kun je er bijna ZEKER van zijn dat deze persoon onzuivere intenties heeft, ongeacht hoe indrukwekkend, welbespraakt, opgeleid, "goed uitziend" of "goedgekleed" hij/zij lijkt te zijn.

Het is VOORAL belangrijk om de aura van elke religieuze leider, "spirituele leraar", "meester" of "goeroe" te controleren. Zo'n persoon zou een zuiver gedefinieerde geelgouden halo rond het hoofd moeten hebben. Als hij/zij dit niet heeft ben je VEEL beter af met jezelf.

Een sekte of religie toetreden die geleid wordt door incompetente personen zonder goede Aura's is heel gevaarlijk voor je bewustzijn. Waar schuilt het gevaar? Wanneer de tijd daar is om de informatie die in je bewustzijn uit dit leven opgeslagen ligt werkelijk te gebruiken, zou er bijna niets bruikbaar bij kunnen zijn als je je leven focust om rituelen en kuddemensen te volgen. In dat geval is het nodig om alles vanaf begin af aan te opnieuw te leren. De meeste sekten, religies en politieke leiders hebben enkel twee dingen in gedachten: geld en macht om mensen te controleren. En je kunt het zelf in hun Aura ZIEN. Stel je eens de veranderingen op Aarde voor als veel mensen de Aura's van hun leiders konden zien en ze beginnen te kiezen op basis van hun Aura.

Door de Aura te lezen blijkt het mogelijk te zijn storingen in het lichaam (ziektes) te diagnoseren alvorens de fysieke symptomen duidelijk worden. Door je Aura bewust te controleren kun je eigenlijk jezelf genezen.

De genezing van het fysiek lichaam is echter niets vergeleken met wat aura's zien en lezen voor ons bewustzijn, spirituele ontwikkeling en ons bewustzijn van de Natuur kan doen.

Iedereen heeft een Aura. Maar de meeste mensen op Aarde hebben HEEL ZWAKKE en doffe Aura's. Dit blijkt een rechtstreeks gevolg te zijn van hun levenslange materialistische houding, het ontkennen en onderdrukken van de ontwikkeling van het bewustzijn, angst cultiveren, nijd, jaloezie en andere gelijkaardige emoties. Zo'n houding onderdrukt hun Ware Aard en hun Aura lijkt ook onderdrukt te worden.

Wanneer je Aura's leert zien, wees dan voorbereid op een ECHTE MOEILIJKE vraag: "Kun je me zeggen hoe mijn Aura eruit ziet?" en de situatie wanneer je geen enkele Aura ziet of je ziet iets waarover je niet wilt spreken. Een van de beste antwoorden die ik gevonden heb is: "Waarom leer je ze zelf niet zien?". En dit is een van de hoofdredenen waarom ik mensen leer aura's te zien.

Wanneer mensen beseffen dat hun Aura zichtbaar is en vele mensen in staat zijn ze te zien, zullen ze erover waken wat ze denken. En ze zullen proberen hun eigen Aura te zien en ze te verhogen. Gedurende dit proces zullen ze beter en wijzer worden en in staat zijn de intenties van anderen te zien. Zeker, de hele wereld zal verbeteren als alle mensen Aura's kunnen zien en lezen.

Kinderen en de Aura:

Heel jonge kinderen (tot 5 jaar) zien aura's natuurlijk. Kinderen kijken dikwijls BOVEN een persoon die voor hen staat. Wanneer de kleur of de aura boven hun hoofd hen niet aanstaat, of als de kleur heel anders is dan die van hun ouders huilen ze, hoeveel de persoon ook mag glimlachen.

Kinderen hebben veel zuiverdere en sterkere aura's dan de meeste volwassenen die meestal volledig verslaafd zijn aan de materiŽle wereld en hun Natuur onderdrukken door oppervlakkige voorbeelden te volgen. Toen ik mijn 12 jaar oude zoon leerde zijn eigen Aura te zien vertelde hij me dat hij toen hij kleiner was bijna altijd Aura's kon zien. Maar niemand schonk er aandacht aan, dus dacht hij dat het niet belangrijk was en dat er misschien iets mis was met zijn zicht. Dit is een typisch scenario. Naar mijn mening zouden kinderen in de lagere school Aura's moeten leren zien en lezen zodat ze dit natuurlijk vermogen nooit verliezen.

- Vertaling: Ulla Mertens -

Voor meer zie Thiaoouba.com (engels)