Getallen

(www.flickr.com)Getal 13

12 voltooid een cyclus, er zijn 12 astrologische tekens, 12 maanden.
13 herbegint de cyclus. Dus is het een getal van transformatie of het begin van een nieuwe cyclus of een nieuwe ronde op de spiraal. Het is een boodschap om het oude los te laten en het nieuwe binnen te laten komen. Het getal 13 brengt de boodschap "wees niet bang van Magere Hein." Verandering hoeft niet beangstigend te zijn... het is enkel "slecht" als men zich ertegen verzet.

13 is gunstig maar het is sterk transformerend en dus hangt haar betekenis af van de persoon die blootgesteld is aan haar energieresonantie. Een persoon die weerstand biedt of niet klaar is voor de beweging kan dat ervaren wat "ongeluk" genoemd wordt, maar in werkelijkheid is het zogenaamde "ongeluk" niet meer of minder dan de gebeurtenissen die een stagnatie met geweld breken. De negatieve betekenis is eigenlijk verkeerd. Gebeurtenissen komen met een boodschap en zetten ons in beweging als we niet in beweging komen vanuit onze vrije wil.

Dus hangt de betekenis van 13 ervan af hoe het gebruikt wordt en hoe bereidwillig we zijn om ons te verbinden met verandering. Merk ook op dat de samengestelde getallen 1 + 3 = 4, wat een "vierkant" is, een stabiele fundering is. Dus aan de basis van verandering ligt het schijnbaar tegengestelde idee van stabiliteit en een permanente fundering.

Bron: The Kabbalah Centre.