Gabe Moretti en muziek

Zoon van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder is opgegroeid in Sint-Joris-Winge maar woont tegenwoordig in Rillaar.
Als kind was hij al gefascineerd van een mengelmoes aan muziek. Grote voorbeelden waren Elvis Presley, Luciano Pavarotti en Ramses Shaffy , hij zong het allemaal mee.

De muziekmicrobe kreeg hij wellicht van zijn grootvader, die accordeon speelde en hoewel hij van kleins af aan altijd wilde zingen is zijn carrière als bij toeval op gang gekomen. Toen er bij zijn stiefvader Parkinson werd vastgesteld heeft hij samen met zijn vrouw een fonds aan de KU Leuven opgericht, dat wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte doet. Om daarvoor geld in te zamelen werd een benefiet weekend georganiseerd waar Gabe zelf zong. Iedereen was meteen van zijn zangtalent en Chris Coorens van Studio 100 bracht hem bij zangcoach David Davidse en er werd een CD opgenomen waarvan er meer dan 800 exemplaren werden verkocht tvv het wetenschappelijk onderzoek naar Parkinson. Dat was de start van een reeks geslaagde benefiets en vanaf dan had Gabe de smaak van het zingen goed te pakken . Vanaf toen is het allemaal begonnen, hij vertelt zijn verhaal;

‘ M’n eerste officiële nummer dat we hebben uitgebracht was ‘Alleen op reis’ , dit bleek een schot in de roos te zijn want het nummer is in 2013 grijs gedraaid wat dan ook een nominatie voor beste Nederlandstalige lied opleverde bij de Radio 2 Zomerhit. Ook de opvolgers; ‘Sta op en ga door’ ‘Aan de overkant’ en ‘Het avontuur’ konden op airplay van Radio 2 rekenen. Eveneens de videoclips deden het zeer goed, vooral op Ment TV worden de clips gesmaakt. Bij Anne deed de clip van ‘Suzanne’ het dan weer bijzonder goed. Eind 2013 kwam het album ‘M’n Eigen Gang’ uit dat voorgesteld werd op Radio 2 en in de Dag Allemaal.

‘In 2014 is ‘De juiste woorden’ uitgekomen. De clip deed het zeeg goed op Ment. Tevens is toen ‘Eva’ uitgekomen, die in de playlist van Radio 2 zat en plaatst 33 haalde in de Ultra top 50. Ze is tevens in de Ment Top 10 verschenen en genomineerd voor een Vlapo award. Ik mocht deze ook brengen bij Ment tijdens de opnames van de Top 10. De tekst van ‘Eva’ had hij zelf geschreven. Begin 2015 kwam ‘Chaos’ uit, een nummer dat ik geschreven heb met een zwaar gevoel, een nummer over de dood en wat dat doet met een mens. Een nummer dat samen met mij aan de telefoon werd voorgesteld bij radio 2 en de 29ste plaats haalde in de top 50. De clip is confronterend doordat er iemand in sterft. Ook dit nummer mocht ik brengen tijdens de opnames van de Ment top 10. Heb het nummer ook mogen gaan voorstellen in een programma van Kris Baert bij stadsradio Halle. Half 2015 hebben we samen met Bart Herman, ‘Ik kom je halen’ uitgebracht. Dit samen met de KU Leuven en Het Leuvens Universitair fonds, dit om de aandacht op Parkinson te vestigen. Ook dit nummer heb ik gebracht tijdens de opnames van de Vlaamse Top 10 bij Ment. In het najaar van 2015 ben ik met 3 muzikanten o.l.v. Jokke Schreurs de studio ingedoken om onze versie van ‘Hop Marlene’ van Zjef van Uytsel op te nemen. Ook hier werd een clip van opgenomen die vaak te zien was op Ment. Begin 2016 werd ‘Terug in de tijd’ uitgebracht, aangezien deze uitgebracht is in de periode dat ik gestopt ben is er geen clip van gemaakt. Niet tegenstaande heeft het nummer een hoge rotatie gehaald bij Radio 2 en eindigde op de 7de plaatst in de Ultra Top 50.’

In 2019 sluit Gabe zich aan bij Pure Entertainment en wordt ‘Sprong in het Duister’ uitgebracht. Het nummer haalt weer de Ultratop en stijgt nog steeds in de hitlijsten.

Gabe beschikt over een heel warme stem en op plaat brengt hij graag nummers uit met een inhoud maar op het podium kan je van hem nog heel veel meer verwachten.

Beroepshalve heeft Gabe een diploma A1 niveau informatica en heeft gewerkt als IT-manager en webmaster. Sinds 8 jaar werk hij als Project coördinator bij een bouwonderneming waar hij zowel de bouw als de klant opvolgt.

U kunt Gabe ‘s morgens vroeg in de gym vinden, hij is ook een fervent motorliefhebber.