search heart

Over Wanna-B Puur

Wanna-B is een heuse vzw waarvan Wanna-B puur en Wanna-B puur Kids club een onderdeeltje zijn. Onze locatie bevindt zich middenin een oase van rust en prachtige natuur te Loonbeek. Wanna- B vzw wil mensen, al dan niet behorend tot een bijzondere doelgroep, zichzelf weer laten vinden en zich bewust laten worden van hun eigen ik, de andere en de omgeving. De vzw organiseert hiervoor een waaier aan activiteiten om hen op een respectvolle manier in contact te brengen met paarden en andere dieren, de natuur, kunst,...

Wanna-B puur richt zich vooral naar tieners en volwassenen met al dan niet een eigen paard. Er worden regelmatig workshops georganiseerd in samenwerking met andere interessante organisaties en er staan ook maandelijkse lesdagen op het programma. Op afspraak kan je hier ter plaatse ook les nemen met je eigen paard, of eventueel eentje van ons.

Wanna-B puur kids club is voor kinderen vanaf 5 jaar. De lesjes worden hier met onze pony's en paarden gegeven, maar les nemen met je eigen paard of pony is ook mogelijk. We gaan aan de slag met grondwerk, vertrouwen, respect, lichaamstaal, maar ook rijden komt aan bod. De activiteiten worden 1 op 1 gegeven of in clubjes met maximum 6 kindjes.

Loulou
Rubia
Roza
Raza
Venka

Nieuwtjes

Open monumentendag - 13 september

Op 13 september stond Wanna-B vzw op de open monumentendag met een standje aan het Vlaams paardenloket in Groenendael. Loulou en Raza gaven het beste van zichzelf, en ondanks het wisselvallige weer konden zij bijna 50 kinderen gelukkig maken met een kort ritje. De 2 deugnieten lieten zich de vele knuffels en strelingen achteraf welgevallen.

Paardendag - 6 september

In de rijschool in Oud-Heverlee vond op 6 september de paardendag plaats. Deze stond dit jaar in het teken van projecten die het welzijn van kinderen verhogen met behulp van paarden of andere dieren. Wanna-B vzw kon hier natuurlijk niet ontbreken en was zelfs geselecteerd om een heuse cheque ter waarde van 500 euro te winnen.

Zomerkampjes

Zowel in juli als augustus organiseerde Wanna-B zomerkampjes voor kinderen vanaf 5 jaar. Een twintigtal kindjes amuseerden zich te pletter. Ook de ponietjes beleefden een superleuke tijd!

Contacteer me

Ik hoor graag van je!
Klaartje