Marc Celis
Op heel jonge leeftijd bleek Marc Celis aan de piano reeds over improvisatorisch talent te beschikken.

Dit resulteerde later in tal van muzikale producties op professionele theaterpodia waar hij als pianist en acteur aan meewerkte. Dit vaak in regie van de Brugse theaterdiva Ingrid Schaillée. Ooit werd zelfs een improvisatieopera 'Dracula' op de planken neergezet met acteurs als Stefaan Degand, Jochen Balbaert, Marietje Vermeersch e.a. Dit volledig ontsproten uit pure improvisatie tussen acteurs en muzikanten.

Zijn improvisaties kwamen ook uitgebreid aan bod tijdens literaire voordrachten met als hoogtepunt 'Bruggelingen brengen Brecht' waar hij uit het vuistje de voordrachten ondersteunde van ondermeer Roger De Knijf, Frank Adam e.a.
Tevens stond hij mee aan de wieg van het cabaretduo 'Celis en Vermeersch' dat begin het millennium de Vlaamse culturele centra onveilig maakte.

Zijn voorliefde voor koormuziek ontstond pas op latere leeftijd toen hij lid werd van de koren van Aimé Thonon en het Orlandusensemble o.l.v. Peter Ledaine.
Op het koorprogramma van Aimé Thonon stond ook werk van Marc Celis dat uitgevoerd werd tijdens hun vele concerten. Een hoogtepunt daarvan was de uitvoering van 'Lentenacht' in de basiliek te Firenze en tevens in het Europees Parlement te Straatsburg.

Om zich muzikaal te bekwamen studeerde hij orgel aan de conservatoria te Brugge en Oostende waar hij laureaat orgel werd met grote onderscheiding.

Heden hanteert Marc Celis de dirigeerstok van de Oostendse koren Canta Fideles en Gaudia Canticorum, het Bredense Sint-Rikierskoor en Mezzo Forte, de zanggroep van het Masereelfonds te Brugge.
Op hun programma's staat ook werk van hun dirigent, onder meer een vierstemmige mis, die tijdens een provinciale koorwedstrijd te Kontich enkele jaren geleden nog werd gewaardeerd door de jury die bestond uit het summum van het Belgische koorlandschap.