Gaudia Canticorum ontstond op 1 februari 1991 in de Sint-Franciscuskerk onder de muzikale leiding van Els Arnout en later Hilde Vercarre. De nadruk lag toen sterk op liturgische muziek, met name het opluisteren van erediensten.

Sinds oktober 1999 neemt de Filip Devisch als dirigent het koor over. Een ingrijpende koersverandering zorgde ervoor dat het koor omgevormd werd naar een onafhankelijk en semi-profaan koor met een zeer sterke nadruk op ‘moderne’ vocale muziek, zoals bewerkingen van populaire songs zoals Sanomi, My heart will go on, Up where we belong, The Bare Necessities, … ook nieuwe zangstijlen zoals close-harmony, vocale jazz en pop deden hun intrede.

Door deze evolutie wil Gaudia Canticorum aantonen dat zingen ‘in’ is en dat het veel muziekliefhebbers kan aanspreken. Zingen is actueler dan ooit, denk maar aan vocale groepen zoals Laïs en het meisjeskoor Scala.

Momenteel zoekt Gaudia Cancticorum nog enthousiaste zangers en in het bijzonder basstemmen. Interesse? Neem snel contact met ons op.

Gaudia Canticorum heeft sinds 1999 een bestuur en sinds 2000 is het lid van de Vlaamse federatie voor jonge koren, nu deel uitmakend van de overkoepelende organisatie Koor&Stem.