La Vespa

MA. 7 JULI 2008

Lifestyle, trendy? Natuurlijk, maar vooral een verandering van levensstijl en dit hebben we wel heel letterlijk opgenomen. Dat de brandstofprijzen de pan uitswingen is niemand ontgaan. We rijden met twee wagens, dwz dubbele autotaks, tweemaal een autoverzekering, pechverhelping en 30.000 km per jaar aan dieselverbruik en niet te vergeten het onderhoud van ons stalen ros. Als je de optelsom maakt blijkt al snel dat ons inkomen voor een groot deel in vervoer gestoken wordt.


De switch was vanzelfsprekend, maar niet ondoordacht. We beslisten voor behoud van 1 wagen en verkoop van numero due. Gratis abonnement bij DeLijn gedurende 3 jaar is mooi meegenomen, maar vooral geniet ik nu meer van mijn mountainbike op weg naar het werk.


Voor ons was het inleveren van de wagen een grote stap, maar we vonden een alternatief vervoermiddel dat ons qua aankoop een break-even opbracht met de verkoop van de wagen. La Vespa, onze droom 'sinds al héééél lang' was geintroduceerd. Begin juni besteld, en nu vandaag 7 juli kunnen we hem gaan afhalen bij onze Vespa-dealer.


Vanaf nu zetten we dus een extra item in onze lijst waar je de foto's en besprekingen van onze 'hopelijk' vele ride-outs zal kunnen terugvinden.

www.vespa.be

tekstballon Heidi Ik wordt ZOT van het wachten.

tekstballon Patrick Man, man, man, een maand duurt lang als je iets verwacht waar je al vele jaren van droomt! Ik denk dat ik al alle foto's en filmpjes over Vespa bekeken heb...

 

Pecha Kucha

DO. 20 MAART 2008

Donderdag zijn we naar een Pecha Kucha-avond geweest in iMAL (interactive Media Art Lab) te Brussel. Pecha Kucha is een podium voor het houden van veelal creatieve presentaties. Het concept is bedacht door Astrid Klein en Mark Dytham van Kein-Dytham Architecture in Tokio, in 2003. Het format heeft zich inmiddels verspreid over vele steden wereldwijd. De naam stamt af van een Japanse woord voor het geluid van een gesprek (gebabbel). Het is een evenement waarbij deelnemers een diavoorstelling van 20 afbeeldingen presenteren, in een totale tijd van 6 minuten en 40 seconden. Elke afbeelding wordt daarbij precies 20 seconden getoond. Er zijn geen restricties betreffende de inhoud van de presentatie. Meestal probeert men een product of idee te presenteren.

De deelnemers (en een groot deel van hun publiek) komen doorgaans uit de wereld van design, architectuur, fotografie, kunst en andere creatieve gebieden.

www.pecha-kucha.org

tekstballon Patrick De plannen voor ons huisje zijn inmiddels goedgekeurd en begint concrete vormen aan te nemen! www.max8.be

 

Yari (de Viking)

ZO. 19 AUGUSTUS 2007

Nee, nee, nee, we sc hrijven dit niet om bekend te maken dat we al een jaar en twee maand een prachtige jongen op de wereld hebben gezet. Het is ons metekindje, en we zijn er fier op. Daarom effe een vermelding op onze site. Willen jullie wat meer over hem te weten komen, ga dan gerust een kijkje nemen op Yari's blog.

  • Geboren: 16 juni 2006
  • Gewicht: Afwisselend
  • Lengte: Groot
  • Verblijfplaats: Zutendaal

 

tekstballon Heidi Zeg Trikke, gij geeft wel het adres van onze architect door, maar de mensen weten niet welk project het is.

tekstballon Patrick Oeps, sorry sjat. Euh, hij noemt "Woning HAMO".

Kopi Luwak (il ultimo)

DO. 14 JUNI 2007

Kopi Luwak of Civet koffie

Dit is de duurste koffie ter wereld (ongeveer €720/kg) omdat de rijpe koffiebes gegeten wordt door de loewak, een civetkat. De pit passeert zijn maag/darmkanaal en krijgt door fermentatie zijn geliefde exquise smaak. Van deze koffie wordt maar heel weinig gevonden, vandaar de prijs en het exclusieve karakter ervan.


Het product komt onder andere voor in de Filipijnen (waar het Kape Alamid genoemd wordt), in Vietnam, in Zuid India en op de Indonesische eilanden: Sumatra, Java en Sulawesi.


Kopi is het Indonesische woord voor "koffie" en luwak is de lokale naam voor deze katachtige die de rauwe rode koffiebessen eet.
Om de smaak zoveel mogelijk te behouden wordt de boon meestal licht geroosterd.

 

Deze fantastische koffie is een echte aanrader en kan je in volgende zaken gaan degusteren: Chocolaterie Boon (Hasselt), de Gulden Tas (Bree), en bij Corica (Brussel).

 

tekstballon Heidi Mijne man is mijn verjaardag vergeten :-/

tekstballon Patrick Ben benieuwd naar het eerste voorontwerp van ons huisje...www.max8.be

STRAIGHT BLACK (no latte, no sugar)

MA. 25 DECEMBER 2006

Enkele tips om een (h)eerlijke kop koffie te zetten
  • Koop nooit robusta, dit is de snelle methode van koffie branden, koop enkel koffie waar op aangegeven staat dat het om Arabica gaat. De koffie van Oxfam is niet alleen een Arabica, maar ook een (h)eerlijke koffie
  • Maal nooit meer koffie dan je nodig hebt, de aroma's verzwakken.
  • Bewaar de koffie luchtdicht in een koele en donkere ruimte, niet in de frigo, want daar kan die de smaken van andere produkten opnemen.
  • Nooit kokend water over gemalen koffie gieten, laat het water na het koken heel even staan.

tekstballon Heidi Juist gelezen in Outsoon: Richie Hawtin's levensverhaal komt uit op dvd. Hij is als eerste aan de beurt op de nieuwe reeks dvd's van 'Pioneers of electronic music' www.eb-slices.net. Misschien wel een fijn kado voor onder de kerstboom.

FREITAG lab. Zurich

DI. 12 DECEMBER 2006

Make your own cut

Tegenwoordig wordt het alsmaar moeilijker om aan producten van Freitag te geraken. In Leuven heb je nog een winkeltje waar je nog het een en ander kan vinden.

 

Wil je iets meer keuze, dan raden we je aan om eens langs Rotterdam te gaan. Heb je toevallig voor kerst een cadeaubon gekregen voor een citytrip, dan kan je best eens over en weer naar Madrid vliegen, daar is de trend volop aan de gang. Of je kan altijd naar het walhalla van Freitag gaan, met name Zwitserland.

 

Hier in het belgenland staan we blijkbaar nog wat achter wat betreft dergelijke geniale producten. Want uiteindelijk gaat het om recyclage, toch fantastisch, niet??

 

tekstballon Patrick Hmmm, toch nog even gaan surfen naar de site van apple, misschien al iets nieuws in verband met de update-versie van de iPod 5G, who knows...www.apple.com

tekstballon Heidi Eerst de site van Freitag nog eens bekijken denk ik, wie weet hebben ze ...www.freitag.ch