Tekstvak:  Tekstvak: GEEN  windmolens in onze groenstreek Rekkem – Aalbeke
Tekstvak: Electrabel heeft een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning en milieuvergunning ingediend voor een WINDMOLENPARK met 5 windturbines van 100m hoog, wieken van 48m (totale hoogte, wieken inclusief = 140m) en een vermogen van 3000kW, 2 op grondgebied Kortrijk (Aalbeke), 3 op grondgebied Menen (Rekkem), grotendeels gelegen IN EEN GROENE ZONE (zie verder op deze website).  
Wij vinden de voorgestelde locatie ONVERANTWOORD omwille van OVERLAST VOOR DE NABIJGELEGEN WONINGEN EN DE GROENE OMGEVING :

1.	Te korte minimum afstand van de woningen 
grote overlast voelbaar tot straal van 2 km van de molens
2.	Geluidsoverlast  
meer info hier
3.	Slagschaduw door draaiende wieken

4.	Medische problemen 
slaap- en concentratiestoornissen, stress, groeiachterstand, epilepsie, … ; meer info eveneens hier
5.	Veiligheid
afbrekende wieken, vallend ijs
6.	Milieu, landschap en dieren
deze windmolens passen totaal niet in de landelijke omgeving; bovendien zal onze Sjouwer (35m) omringd worden door 5 van deze windmolens (140m), waardoor hij in het niets zal verdwijnen... – zie link : 140m hoog
 
7.	Waardevermindering eigendom
zie .pdf document hier


Er zijn dus redenen genoeg om sterk bezorgd te zijn ! Wilt U zich aansluiten bij ons en een bezwaarschrift ondertekenen, heeft U vragen/opmerkingen:  geenwindmolensrekkem@hotmail.com 

Het model van bezwaarschrift kan hier gedownload worden – het bezwaarschrift moet uitgeprint worden en aangetekend ingediend tegen uiterlijk 15 oktober 2010 bij de schepencolleges van Menen én Kortrijk !!!!!!