logo


Nieuwsbrief 1 - juni 2012

 

Heel vaak krijgen wij van mensen dezelfde vragen gepresenteerd. Uiteraard, zouden we zeggen, gezien het aspecten zijn die belangrijk zijn bij een reis. Daarom wilden we bij Dromen op zoek naar een geschikt communicatie-instrument waarmee we u – naast de jaarlijkse brochure en de bestaande website – op geregelde tijdstippen op de hoogte kunnen brengen of houden van de jongste nieuwtjes binnen Dromen of de bestemmingen waarop we werken. Deze eerste nieuwsbrief is jong, en zal ongetwijfeld moeten groeien en zijn weg zoeken. Vermoedelijk zullen er gaandeweg een aantal vaste rubriekjes terugkomen, andere zaken zullen eenmalig zijn. We hopen dat u op deze manier op een korte maar overzichtelijke manier op de hoogte kunt blijven van onze droom-reizen, belangrijke wijzigingen in reisinformatie of gebeurtenissen op de reisbestemmingen die van belang kunnen zijn voor een reis.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u ooit met ons gereisd heeft of ons zelf via een of ander kanaal ooit contacteerde. Als u deze nieuwsbrief in de toekomst echter niet meer wenst te ontvangen, kan u ons gewoon even een berichtje sturen op info@dromen.be

 

***************

Reis in de kijker : Indonesië

We maken van de gelegenheid gebruik om één van onze reizen even in de kijker te plaatsen, namelijk de reis naar Indonesië. Deze eilandenstaat in de Indische Oceaan vormt met zijn bonte caleidoscoop van grote en kleine eilanden een ultra-gevarieerde bestemming die letterlijk voor elk wat wils heeft.

Wie op reis trekt naar het vroegere Nederlands Indië dient daarom altijd keuzes te maken. Met veel gemak kunnen immers tien totaal verschillende rondreizen in de archipel opgesteld worden waarbij de gekozen eilanden de sfeer, het tempo en de aard van de reis gaan bepalen.

De huidige Dromen-reis op Indonesië kiest voor een aantal klassiekers onder de Indonesische eilanden, maar volgt op elk van die eilanden niet helemaal een klassieke route. Het eindresultaat is een combinatie van vaak bezochte trekpleisters afgewisseld met heel wat minder gefrequenteerde plaatsen.

rijstveld

Uiteraard wil iedereen op Java in Jogyakarta langs geweest zijn en er de vermaarde monumenten van Borobodur en Prambanan aanschouwd hebben. Vaak echter blijft het Java-gedeelte tot enkel dit stukje beperkt, terwijl het eiland indrukwekkend mooie vulkaanlandschappen te bieden heeft. Daarom reist Dromen na het culturele topmoment rond Jogyakarta naar het oosten van Java en trekt er resoluut de kaart van de vulkanen. Bij de enorme caldera-krater van de Bromo-vulkaan, te midden van het Bromo-Semeru-massief en omringd door verschillende andere kraters en een zee van zwarte as, waant u zich eventjes in een prehistorisch landschap. De indruk die deze landschappen bij de meeste reizigers nalaat is er één van voorwereldse schoonheid. Wanneer men amper twee dagen later aan de top van de Ijen-berg het turkooisblauwe kratermeer van de gigantische Ijen-krater aanschouwt, wordt dit gevoel alleen nog maar versterkt.

De reis brengt u vervolgens naar het vrij ongerepte eiland Sulawesi, een grillig gevormd eiland waarvan bezoekers meestal slechts een klein stukje bekijken, met name het berggebied waar de Toraja-bevolking woont. Deze unieke cultuur blijft verbazen en verwonderen met haar prachtige architectuur, bevreemdende dodencultuur en intrigerende gewoontes en tradities. Gezien de reis in september doorgaat is de kans er een begrafenisritueel mee te maken (uniek gebeuren) vrij reëel. Ongetwijfeld momenten die u achteraf zullen bijblijven.

vulkaan  borobodur

Een vlucht later beland u in een hindoe-wereld. Het eiland der goden, Bali. Vaak verguisd onder reizigers en afgedaan als té toeristisch. Gelukkig is dit niet zo. De “toeristische schade” blijft immers behoorlijk beperkt tot een aantal gekende badplaatsen maar tast al bij al de eigenheid van de Balinezen en hun heel aparte cultuur niet al te zeer aan. Integendeel, het eiland biedt een keure aan interessante tempels, mooie wandelingen tussen de rijstterrassen, boeiende geschiedenis en bijhorende historische plaatsen, vulkaantoppen, tropische stranden en leuke dorpjes. Dit alles wordt nagenoeg constant doorspekt met rituelen, feesten, het brengen van grote en kleine offers, elegante dansen en een heel typische Balinese gamelan-muziek. Een levendige eilandcultuur die zeker nog niet verdwenen is en elke bezoeker dan ook binnen leidt in een wereld van tradities en eeuwenoude gewoontes. Onze reis brengt u ook op dit eiland naar een aantal bekende trekpleisters maar daarnaast ook naar een aantal verborgen pareltjes zoals de in een tropisch woud verborgen Batukaru-tempel.

Het laatste eiland in deze bijeen gepuzzelde Indonesië-reis is Lombok, een eiland dat deel uitmaakt van de Nusa Tengara-archipel en ondanks zijn nabijheid van Bali toch alweer een heel ander stukje Indonesië laat zien. De reis wordt er afgerond met een kennismaking met de Sasak-cultuur en met een rustige beleving van de tropische natuur die in Indonesië zo alomtegenwoordig is. Meteen een laatste element dat deze uiterst gevarieerde rondreis voor menig bezoeker tot een niet te versmaden trip maakt.

***************

Reisgezel gezocht !

 

De laatste jaren merken we dat single personen die met een begeleide groepsreis op reis willen steeds hogere single supplementen voorgeschoteld krijgen. De meeste hotels zien immers liever hun kamer bezet door twee (betalende) personen dan door één en proberen door middel van hoge single supplementen die single reizigers wat te ontraden. Uiteraard kunnen wij dat als reisorganisator alleen maar met lede ogen aanzien. Toch kunnen en willen wij u een klein beetje helpen om dit eventueel te omzeilen. 

We krijgen immers steeds vaker de vraag van single reizigers of er niemand in de groep een kamer zou willen delen, om op die manier het single supplement te vermijden. Dromen wil hierin zeker helpen en mensen die een reisgezel of reisgezellin zoeken in contact brengen met elkaar. Daarom willen we ook in deze nieuwsbrief een klein hoekje voorzien voor die zoekende reisgezellen. Heeft u interesse in een bepaalde reis, reist u alleen maar zou u graag de kamer delen met een gelijkgezinde reisgenoot, laat het ons dan weten. Wij brengen u in contact met eventuele andere kandidaten die op zoek zijn naar een reisgenoot en vermelden op de nieuwsbrief telkens voor welke reizen er mensen op zoek zijn. Zo kan u wat vooruit plannen. 

***************

Orissa-stammen mogen niet langer gefotografeerd worden

Sinds een paar jaar biedt Dromen een reis aan naar Centraal-India.  Eén van de aantrekkelijke onderdelen van deze reis is het gedeelte in de staat Orissa. Hier maken we kennis met de heel authentieke maar ook heel primitieve levenswijze van de stammen die dit gebied bewonen.

bonda

Door een aantal jammerlijke incidenten met toeristen vaardigde de Indiase overheid recent een nieuwe wet uit waarbij het verboden wordt om de mensen van de Orissa-stammen nog langer te fotograferen.

Uiteraard is dit een spijtig voorval en een spijtige maar desalniettemin begrijpelijke maatregel (gezien de voorafgaande misgedragingen door toeristen). Op het eerste zicht kan dit een stukje afbreuk doen aan uw reis, maar bekijk het eerder positief: in dit gebied kan u de mensen nu ongedwongen en met volle respect bezoeken, zonder hen in hun eigenheid en hun levenswijze te bedreigen.

Bovendien kan u zelf dan ook eens rustig en zonder de jacht op de ultieme foto genieten van dit unieke leefgebied. Dit stukje kan u niet op de gevoelige plaat vastleggen, maar de herinneringen kunnen des te intenser zijn.

***************

Proef eens op maat gemaakt

Naast de groepsreizen uit de jaarlijkse brochure, biedt Dromen ook al jaren volledig op maat uitgewerkte reizen aan, zowel aan individuele reizigers als aan gesloten groepen. En we merken bovendien dat meer en meer mensen deze formule kunnen appreciëren. Op onze website vindt u een kleine greep uit het grote aantal reizen die wij in de loop der jaren “à la carte” uitwerkten.

Bij wijze van proevertje willen we u hier ook een recent gebruikt en succesvol reisprogramma voorstellen.
Misschien is een op uw maat uitgewerkte rondreis immers ook wel iets voor u ?


wat ayuthaya monniken angkor
strand sukhothai palmen thaifood

 

Heel vaak kiezen mensen voor een à la carte-reis voor een combinatiereis van verschillende landen. Immers, zo kan u het maximum uit uw reis halen en de reis perfect bij uw persoonlijke interesses laten aansluiten. Een Thailand-Laos-Cambodja reis is een geslaagd voorbeeld hiervan. Deze drie landen van Zuidoost-Azië herbergen elk een schat aan cultuur, natuur en etnische diversiteit die gecombineerd een parel van een afwisselende reis vormen. Afsluiten doet u op deze reis met een paar relaxe dagen aan een paradijselijk strand (non-liefhebbers kunnen de relaxe dagen uiteraard ook laten wegvallen). Bekijk hier het volledige programma.

***************

Onze reisleiders

Heel vaak horen we van reizigers de opmerking dat een reis voor een groot stuk gemaakt wordt door de reisleider / reisleidster. Daarom juist maakt Dromen er een punt van de leiding van zijn reizen toe te vertrouwen aan ervaren en onderlegde reisleiders die hun land of regio goed kennen. Misschien heeft u al één of meerdere van onze reisleiders leren kennen of aan het werk gezien. Een aantal anderen zal u niet kennen. Daarom willen we hier ook even de kans grijpen om kort telkens één van onze reisleiders voor te stellen.

jos

We bijten de spits af met Jos Odeurs

Jos was voorheen actief in de “zachte sector” maar werd toch al snel gebeten door de reismicrobe. Als student kriskraste hij per spoor door Europa en na een verblijf bij vrienden in Egypte werd hem gevraagd een eerste reis te gidsen; de aanzet tot een niet meer te tellen reeks begeleide reizen. 
De Aziatische culturen met hun fascinerende aantrekkingskracht zijn intussen zijn specialiteit geworden. Jos is zich gaan verdiepen en inleven in de plaatselijke gebruiken, filosofieën en godsdiensten. Reisgenoten die met hem op reis gingen, durven hem weleens een wandelende encyclopedie noemen.

De landen die hem het meest aanspreken om er te gidsen zijn Iran, de landen van Centraal Azië (Uzbekistan – Kirgizstan – China), Tibet, India, Myanmar, Laos, Vietnam en Cambodja.

Jos is een gebrevetteerde reisleider – gids, erkend door Toerisme Vlaanderen en de Europese Gemeenschap. In die hoedanigheid heeft hij in opdracht van Toerisme Vlaanderen en Europa actief meegewerkt aan het opmaken van het definitieve profiel van reisleiders – gidsen. Hij is verbonden aan het Reis- en Opleidingscentrum (ROC) te Gent.

Een paar jaar geleden vervoegde Jos het Dromen-reisleidersteam. Hij begeleidt voor Dromen verschillende bestemmingen zoals Iran, Zijderoute, Laos/Vietnam/Cambodja, ... 

***************

Relaxen in stijl !

U heeft net een enorm boeiende en aangename reis achter de rug in Zuidoost-Azië. U kon er kennis maken met oude culturen, een tropische natuur, een spannende en verrassende keuken, een caleidoscoop van etniciteiten. En misschien wil u deze mooie reis wel liever afsluiten met een aantal relaxe dagen op een idyllische plaats, eerder dan hals over kop de terugvlucht te moeten nemen?

koyao

Eén van de mogelijke plaatsen om dit te verwezenlijken is het Ko Yao Island Resort, midden in de Phang Nga baai, voor de kust van zuidelijk Thailand. Hoewel Phuket vlakbij is, komt u op het eiland Koh Yao Noi terecht in een oase van rust. De karststeenrotsen die voor het resort uit zee oprijzen vormen zonder twijfel één van de allermooiste uitzichten die een hotel kan bieden. Tot op heden ontstnapt Koh Yao Noi aan het massatoerisme en op het eiland zijn nog steeds slechts een beperkt aantal resorts en guesthouses.

De villa’s van het Ko Yao Island Resort zijn perfect ingebed in de idyllische natuur: het zwembad vloeit bijna naadloos over in de blauwe wateren van de baai, uw gezellige leefruimtes vormen een perfecte symbiose met de omringende palmen, de tuin en de tropische plantengroei. Er bestaat geen twijfel over dat u hier volledig kan en zal tot rust komen, zij het na een boeiende rondreis, zij het na een drukke werkperiode.

15 villa’s lijken in niets op klassieke hotelkamers. Hun "open" structuur laat u leven op het ritme van de natuur. U valt in slaap met het geluid van het breken van de golven op het strand en wordt wakker door het licht van de opkomende zon die van tussen de karststeenformaties aan z’n dagelijkse tocht aan de hemel begint. ’s Nachts wordt de villa gekoeld door een verfrissend briesje van over zee en muskietennetten zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt slapen.

Voor wie bekoord wordt door de relaxe sfeer van het Ko Yao Island Resort maar toch liever iets meer klassiek comfort heeft zijn er ook 8 gesloten bungalows met airconditioning beschikbaar.
Het resort biedt ook een idyllische "Private Beach Lodge", waar u zich helemaal op een onbewoond eiland waant, omringd door alle comfort.

Contacteer ons voor meer informatie en reservatie.

www.koyao.com

koyao1 koyao2
koyao3 koyao4

 

***************

Door de lens van een Dromen-reiziger...

Vanaf de volgende nieuwsbrief zouden we bij Dromen graag een stukje van onze reizen evoceren op uw scherm. Wie wil, kan hier zelf aan meewerken.

Heeft u van een vorige reis die u met Dromen maakte een paar prachtige, sfeervolle foto’s en zou u het leuk vinden die wel eens aan anderen te laten zien, bezorg ons dan gerust een selectie uit uw beelden. Landschappen of monumenten, couleur locale, kunstzinnige details, spelend zonlicht, heel wat zaken kunnen hiervoor in aanmerking komen. In een volgende nieuwsbrief plaatsen wij dan een eigen selectie uit alle ingestuurde foto’s. Uiteraard vermelden wij daar uw naam bij (tenzij niet gewenst).

Daarnaast kan een strenge selectie uit de ingestuurde beelden ook gebruikt worden (met uw naamsvermelding) voor de Dromen-website of zelfs de nieuwe brochure. Wij gaan ervan uit dat wie foto’s instuurt, zich hierin kan vinden. Indien dit niet zo is (liever geen gebruik op website of brochure), vermeld dit dan eventjes wanneer u de foto’s doorstuurt. Denk er ook aan, dat wij om privacy-redenen geen foto’s mogen publiceren waarop medereizigers staan afgebeeld. 

 

 


Dromen reisorganisator

 

Korte Warandedreef 3
8490 Varsenare - Belgium
Tel: (0032) 50 38 68 19
Fax: (0032) 50 38 68 59
info@dromen.be
www.dromen.be

Verg. A5899

logotvl