Logo

Boomkwekerijen Geert Rogge

Tuin- en haagplanten

Onze klanten zijn onder andere:

Tuincentra

Hier kan je terecht voor een grote variatie aan planten waaronder ook onze bos- en haagplanten. Bezoek het tuincentrum regelmatig zodat je weet wat er op welk moment bloeit. Bovendien zie je in de winter hoe dat bladverliezende planten eruit zien.

Tuinaannemers

De tuinaannemer is de vakman om uw tuin aan te leggen. Hij zal eerst aandacht besteden aan de bodem. Tijdens de bouwwerkzaamheden rijden er meestal zware machines rond de bouw op de plaats waar later uw planten moeten groeien. Meestal is het nadelig gevolg dat de bodem verdicht wordt. Zuurstof geraakt niet meer in de grond en het regenwater sijpelt niet meer door. Hierdoor zullen de planten niet groeien maar afsterven. Het is dus van kapitaal belang dat de bodem in goede staat hersteld wordt.

Laanboomkwekers

Boomkwekers kopen bij ons jonge planten en kweken ze verder op. De jonge boompjes komen op ruimere afstanden en worden gestokt zodat ze mooi rechtop groeien. Dikwijls veredelen boomkwekers de planten die ze bij ons kopen. Ze construeren als het ware een nieuwe plant met specifieke kenmerken. Iedere plant die uit zaad voorkomt is uniek (net zoals ieder mens uniek is). Het kan gebeuren dat er in een partij een plant voorkomt met een aparte vorm die er best mooi uitziet. Die plant krijgt een naam (dikwijls de naam van de vinder). Als de kweker nog dezelfde planten wil kweken zoals die plant met die aparte vorm dan zal hij een takje moeten nemen van die plant en het samenvoegen met de wortel van een wilde soortgenoot. Die techniek heet enten. (Een ent is een takje). Takken kunnen ook aan een constructie gebonden worden (leiden) om de boom een welbepaalde vorm te geven. Voorbeeld daarvan is de welbekende dakplataan. Laanboomkwekers stellen de prijzen van hun bomen vast volgens de omtrek van de stam. Als je een boom maat 10-12 bestelt dan krijg je er één met een stamomtrek die ligt tussen de 10 en 12 cm. Bestel je een fruitboom dan zal je ook duidelijk moeten maken of dat je een laagstam, een halfstam of een hoogstam wilt. Kies je voor laagstam dan kan je makkelijker het fruit plukken maar misschien vind je een hoogstam mooier. Alles hangt af van je eigen voorkeur.

Kwekers van kerstbomen

Kwekers van kerstbomen kopen bij ons 3 - of 4-jarige planten die ze tot volwaardig kerstbomen opkweken.