Gelukkig samen, daar draait het om.


Jarenlange ervaring als dierenarts werd aangevuld met een Felinova Cat Coach diploma om u te kunnen helpen bij alle mogelijke vragen rond katten en hun gedrag.

Als u meer te weten wil komen over dat mysterieuze wezen in huis of er over denkt een (extra) kat in huis te nemen, ben ik er voor u. Met handige tips en tricks krijgt u een vlotte start èn een betere band tussen u en uw kat.

Ik help u graag op weg bij gedragsproblemen met wetenschappelijk onderbouwd advies. Omdat elke kat (en baasje) uniek is wordt er gewerkt met een plan op maat. We zoeken samen naar een haalbare oplossing met respect voor mens en dier.

Meer info

Gedragsadvies


‘gewone katten bestaan niet’

U kan om verschillende reden advies vragen: bij gedragsproblemen of juist om deze te voorkomen; voor een betere band met uw kat(ten) of simpelweg om ze gelukkiger te maken. Om een kat goed te kunnen helpen is het noodzakelijk om te begrijpen wie en wat een kat is. Hoewel katten sociale dieren zijn met een geweldig aanpassingsvermogen, hebben ze nog veel gedragingen overgehouden van hun wilde voorouders wat voor problemen kan zorgen in ons hedendaags huishouden.

Voor we kunnen starten met gedragstherapie, is een check-up bij de dierenarts noodzakelijk om medische oorzaken uit te sluiten.

Ter voorbereiding vult u zo gedetailleerd mogelijk een vragenlijst in. Tijdens een consultatie aan huis observeren we de kat en zijn omgeving, worden gedragsmatige oorzaken van het probleem bepaald en gepaste adviezen gegeven om het op te lossen. Dit huisbezoek neemt gemiddeld 2 tot 3 uur in beslag. Nadien krijgt u een uitgebreid verslag en heeft u recht op 8 weken opvolging via mail of telefoon.

Contacteer me voor een afspraak.

Lezingen


‘het mysterie kat ontrafeld’

Wilt u een boeiende lezing over katten organiseren? Met veel plezier en passie kom ik deze verzorgen ter plekke in de dierenartspraktijk, speciaalzaak, asiel of evenement. Voor scholen zijn lezingen op kindermaat mogelijk. U kan kiezen uit verschillende onderwerpen of zelf een onderwerp voorstellen.

Enkele opties:

  • De kat en de dierenarts
  • Basisbehoeften van de kat
  • Communicatie
  • Relatie kat-eigenaar
  • EHBO
  • Jagen en spelen
  • Onzindelijkheid

Adoptie


‘a home without a cat is just a house’

Heeft u nog ruimte in uw hart en uw huis voor een katje op zoek naar haar ‘furrever’ home? Kijk bij een asiel in de buurt of op www.adopteereendier.be. Er zit vast een geschikte match tussen om samen gelukkig te worden.

Contactgegevens


Wil u een afspraak of meer informatie? Bel of mail me!

+32 474 36 82 87