Verschillende takken

Tot op heden onderzocht ik 12 takken met de familienaam Van Deuren uit de provincie Antwerpen.

 

Stamvader uit de 16e eeuw

Er zijn drie takken, met tot op heden zeer veel afstammelingen, waarvan de stamvader teruggaat tot de 16 eeuw.

Tak 1 Van Deuren (Itegem / Berlaar / Brasschaat)

Van deze tak stam ik zelf af. De stamvader is Laureys Van Deuren en werd geboren rond 1570. Zijn zoon Petrus Van Doorne huwde in 1630 te Putte met Dympna Van Rijmenam. Hun zoon Petrus Van Deuren (Van Doorne), gedoopt op 19 april 1633 te Itegem was pachter en schepen te Berlaar. Zijn zoon, eveneens Petrus Van Deuren, was meier te Berlaar.
Ik vond afstammelingen in Itegem, Berlaar, Brasschaat, Bevel, Antwerpen, Borsbeek, Deurne, Wezemaal, Gelrode, Wuustwezel, Brecht, Westmalle, Wilmarsdonk, O.L.V.-Waver, Merksem, Koningshooikt, Duffel, ...

Genealogie van Laureys Van Deuren.

Tak 11 Van Deuren (Arendonk)

De stamvader Abraham Van Deuren, is vermoedelijk geboren rond 1550. Zijn zoon Anselmus Van Deuren huwde in 1613 te Arendonk met Helena Theeus. Een kleinzoon Reijnerus Van Deuren, gedoopt op 1 april 1630 te Arendonk, was valkenier van de Franse koning, Lodewijk XIV. Ook diens zoon Balthazar Van Deuren was een bedrijvig Valkenier.
Ook van deze tak vond ik zeer veel afstammelingen, o.a. in Arendonk, Turnhout, Antwerpen, Berchem, Wilrijk,... Maar ook in Normandië (Frankrijk), Strahoy (Canada), Breda, Princenhage,... (Nederland), ...

Genealogie van Abraham Van Deuren.

Tak 4 Van Deuren (Putte / Antwerpen)

De stamvader is Egidius Van Deuren (Van Doorne) geboren rond 1590.Hij overleed in 1654 te Putte. Hij huwde Elisabeth Van Der Auwera. Verschillende afstammelingen in Putte, O.L.V.-Waver, Antwerpen, Borgerhout, ...

Genealogie van Egidius Van Deuren.

 

Stamvader uit de 16e eeuw

Een aantal takken hebben een stamvader tussen 1600 en 1700. Het is goed mogelijk dat deze takken eventueel nog 'samensmelten' met één van bovengenoemde takken.

Tak 2 Van Deuren (Bevel / Nijlen)

De stamvader is Theodorus Van Deuren (geboren rond 1600?, overleden in 1666 te Bevel) Hij huwde drie keer met Anna Ceulemans (1639 te Kessel), Maria Woutergeerts (1653 te Bevel) en met Elisabeth Van Rompay.
Afstammelingen te Bevel, Kessel, Berlaar, Schriek, Lier, Nijlen, Herenthout, Bouwel, Duffel, Ranst.

Genealogie van Theodorus Van Deuren.

Tak 5 Van Deuren (Berlaar / Wommelgem)

De stamvader is Carolus Van Deuren geboren rond 1690? Hij huwde Maria Vermeulen in 1720 te Berlaar. Afstammelingen in Berlaar, Gestel, Itegem, Kessel, Wommelgem, Borgerhout, Deurne.

Genealogie van Carolus Van Deuren.

Tak 6 Van Deuren (Heist o/d Berg)

De stamvader Joannes Van Deuren werd geboren rond 1660? Hij huwde Gasparina Vets in 1686 te Heist Op Den Berg. Voornamelijk afstammelingen in Heist op den Berg.

Genealogie van Joannes Van Deuren.

Tak 8 Van Deuren (Lier/Emblem)

De stamvader is Adrianus Van Deuren, geboren rond 1700? Hij huwde Maria Geerts in 1727 te Berlaar. Afstammelingen teEmblem, Lier, Antwerpen.

Genealogie van Adrianus Van Deuren.

Tak 9 Van Deuren (Grobbendonk)

De stamvader is Jacobus Van Deuren, geboren rond 1650. Hij huwde Anna Van Hove. Afstammelingen in Grobbendonk, Poederlee, Lier, Wiekvorst, Putte, Booischot, Deurne.

Genealogie van Jacobus Van Deuren.

Tak 10 Van Deuren (Herenthout/Zandhoven)

De stamvader is Joannes Van Deuren rond 1680? Hij huwde Anna Brabants in 1711 te Berlaar. Afstammelingen in Herenthout, Pulle,Zandhoven, Zoersel, Grobbendonk, Antwerpen, Viersel, Lier, Borgerhout.

Genealogie van Joannes Van Deuren.

Tak 12 Van Deuren (Heist o/d Berg / Wezemaal)

De stamvader is Adriaen Van Deuren geboren rond 1680? Hij huwde Elisabetha Caeyens in 1705 te Wiekevorst. Afstammelingen in Heist op den Berg, Itegem, Wezemaal, Gelrode, Werchter.

Genealogie van Adriaen Van Deuren.

 

Een vondeling als stamvader

Tak 3 Van Deuren (Rijsbergen / Breda)

De stamvader Willebrordus Van Deuren werd geboren in 1805 te Zundert. Hij nam de naam Van Deuren aan in 1830. Afstammelingen te Zundert, Rijsbergen, Princenhage, Merksem, Schoten, Antwerpen, Breda.

Genealogie van Willebrordus Van Deuren.

Tak 7 Van Deuren (Ranst) – geen familie

De stamvader Petrus Van Deuren werd geboren in 1767 te Ranst. Afstammelingen te Ranst, Putte, Beerzel, Charleston(VS).

Genealogie van Petrus Van Deuren.