Van de Kouter naar St-Anna via de Brabantdam
BRABANTDAM
 
Gildehuizen Korenmeters en Vrije Schippers De Acht Zaligheden Belfort De Gekroonde Hoofden Gildehuis van de metsers Jacob Van Artevelde Patershol Het Spijker Sint Niklaaskerk Het toreken Patershol
 
 
Graslei Gravensteen Kleine Spijker Patershol St-Michielsbrug St-Veerleplein Leie Penshuisjes - Groot Vleeshuis
Website gesponsord door Reiscafé Mosquito Coast - Hoogpoort 28 - 9000 Gent
 
Webdesign door Adix - Foto's ® Adix
 Nie neute

(Niet zeuren, klagen)


Eerste update : 04.06.2003
Laatste update : 17.04.2006

Ook in de Brabantdam :

De Brabantdam is een winkelstraat met zo'n 40.000 passanten per week en staat daarmee 5de in de top vijf in Gent.


Nr 17 : Baton Rouge : broeken, rokken, truien, T-shirts, jackets en chemisiers voor dames en voor jongeren van 4 tot 16 jaar.
Nr 72 : Kalynka

Nr 82 : El Pincho : traditioneel Spaans tapas-restaurant. 80 verschillende tapa van vlees, vis en vegetarisch. Open : ma t/m vrij 12-14u en 18-... u. Zon vanaf 18u.

Nr 106 : Cinée ABC : pornobioscoop. Alle dagen open van 11 tot 24u. Inkom 6 €
Nr 123 : La Casa del Cubano : het walhalla van de sigarenroker. Van fijne Montechristo's tot klasbakken uit Habana. Open 8-19.00.
Nr 164 : Trappistenhuis : Een must voor de ware bierliefhebber ! Liefst 150 verschillende soorten bier met daaronder de 6 échte trappistenbieren : Westmalle, Westvleteren, Achel, Orval, Rochefort en Chimay (alle andere heten abdijbieren). De naam trappist komt van het Franse "La trappe", een gemeenschap van Franse monniken. Het huis zelf is als monument beschermd (17de eeuw). Het huis deed toen dienst als zogenaamde "afspanning", een huis aan de rand van de stad waar de reizigers overstapten van de grote reiskoetsen in de kleine stadskoetsen, die door de smalle straatjes konden. Het oude karakter van het huis is perfect bewaard gebleven. De muren, net als de plafonds uitgerust met donker en robuust hout, zijn getooid met honderden bierflesjes en met allerhande oude reclamebordjes van het engelenvocht dat er verkocht wordt. De muziek speelt zachtjes, de gasten babbelen, lezen en proeven er. Maar hou de goede raad van de monniken in het achterhoofd : drink met mate. Prijzen tussen de 2.5 en 5 €. Open van 11.30-01.30 u. Gesloten op zondag.
Nr 173 : Meubelzaak "Interior", beter bekend als Scandinavisch wonen.

En nog véél meer ...

 

Vanop de Brabantdam heb je dit mooi zicht op de Schelde.