Op de hoek met de Onderstraat stond ooit een kroeg. Naar 't schijnt was de bazin een "serpent" ... Ooit een druk winkelstraatje dat het stadhuis verbond met de Vrijdagmarkt, maar dit ging teloor door de aanleg van de Borluutstraat, nu de Belfortstraat.
 
Gildehuizen Korenmeters en Vrije Schippers De Acht Zaligheden Belfort De Gekroonde Hoofden Gildehuis van de metsers Jacob Van Artevelde Patershol Het Spijker Sint Niklaaskerk Het toreken Patershol
 
 
Graslei Gravensteen Kleine Spijker Patershol St-Michielsbrug St-Veerleplein Leie Penshuisjes - Groot Vleeshuis
Website gesponsord door Reiscafé Mosquito Coast - Hoogpoort 28 - 9000 Gent
 
Webdesign door Adix - Foto's ® Adix
 


Heiwe, ge wirkt op mijn zeemols
(oude, ge werkt op mijn zenuwen)


Eerste upload : 25.12.2002
Laatste update : 11.06.2005


Serpentstraat

Het Serpentstraatje verbindt de Vrijdagmarkt met de Onderstraat (met het Hof Van Ryhove op de achtergrond).

Enkele jaren terug was dit straatje verloederd. Maar met de komst van een paar energieke kleinhandelszaken komt er terug leven en kleur.


Nr 1 : D'Hoogpoorte, nette en overzichtelijke boekhandel met overwegend nieuwe boeken die handelen over antroposofie, gezondheid, healing-reiki, esoterie, parapsychologie, religie enz., maar je vindt er ook CD's, software en video's. Boekentalen : Nederlands en Engels. Open : di tem za 10-12.30 / 14-18.
Marco Polo - Trattorio - la cucina traditionale, een Italiaans restaurant met zelfgemaakte pasta's is de laatste nieuwkomer in het straatje.

Zsa-Zsa - great ideas for great living- een tof (maf) winkeltje met allerlei snuisterijen en kitsch in 't roze of rood.

Nr 28 : De Schaar - strips - deze winkel verkoopt voornamelijk nieuwe strips, underground vanuit de wereld en een klein beetje tweedehands.
Open : ma tot zat 12.00-18.30uSerpentstraat
De "was" die buiten hangt, beeldt allerlei vlaggen uit. Dat was toen het café Mosquito Coast er zijn stek had. Op 23 juni 2005 verhuisde het naar de Hoogpoort nr 28.

Maar er is nog iets UNIEK : als je goed kijkt, rechts, zie je tussen de 2 voorste huizen een middeleeuwse brandmuur.