De Vogelmarkt verbindt de Kouter met de Brabantdam
VOGELMARKT
 
Gildehuizen Korenmeters en Vrije Schippers De Acht Zaligheden Belfort De Gekroonde Hoofden Gildehuis van de metsers Jacob Van Artevelde Patershol Het Spijker Sint Niklaaskerk Het toreken Patershol
 
 
Graslei Gravensteen Kleine Spijker Patershol St-Michielsbrug St-Veerleplein Leie Penshuisjes - Groot Vleeshuis
Website gesponsord door Reiscafé Mosquito Coast - Hoogpoort 28 - 9000 Gent
 
Webdesign door Adix - Foto's ® Adix
 

Hij es naor huis gekomen mee vijf buizen op zijn rapport
(hij is gezakt voor 5 examens)


Eerste upload : 02.06.2003
Laatste update : 13.06.2005

De naam Vogelmarkt dateert van 1812. De Vogelmarkt was oorspronkelijk een smal straatje van de Kouter naar de Brabantdam en heette Kouterstrate te Vierweg-scheede (vierweegsche) . Nu is het geen pleintje meer, maar een brede straat. In 1595 werd de straat verbreed voor de oprichting van het Klein Vleeshuis. In 1822 werd ze nogmaals verbreed tijdens de afbraak van datzelfde Vleeshuis.

Op de hoek van de Vogelmarkt en de Koestraat staat een prachtig winkelhuis, bekend als het Huis Van Eyck (1828). De borstweringen zijn versierd met de portretten van de schilders Jan en Hubert Van Eyck. Men zegt dat de schilders hier verbleven en er het beroemde Lam Gods schilderden.


Nr 10 : Marina Rinaldi : Boetiek met kledij met grotere maten.

Vroeger fotowinkel Minit One. In plaats van integratie met de stedelijke architectuur is hier gestreefd naar confrontatie. De architecturale ornamenten zijn ontleend aan de futuristische technologie met zijn moderne materialen zoals ijzeren kabels, reflecterend glas, een zeer zware stalen structuur, aluminiumrasters, metaalglimmerverven en namaak zonnepanelen. Het ontwerp dateert van 1987 en opende toen het debat rond opvallende hedendaagse ingrepen in de historische binnenstad.